Geef onderwijspersoneel voorrang zodra er een coronavaccin beschikbaar is. Dat vraagt de AOb vandaag in een brief aan Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob.

‘Het is van groot belang dat het onderwijs zo snel mogelijk weer terug kan gaan naar een zo normaal mogelijke situatie  waarbij fysiek onderwijs wordt gegeven en lesuitval tot het minimum wordt beperkt’, schrijft AOb-voorzitter Eugenie Stolk aan de ministers. ‘Wij pleiten er daarom voor om onderwijspersoneel voorrang te geven bij een vaccin.’

Een vaccin mag nooit verplicht worden, maar moet met voorrang beschikbaar komen voor mensen in het onderwijs. “Leerkrachten moeten door blijven werken onder ingewikkelde omstandigheden. Als je dat van ze vraagt, is het ook logisch dat ze voorrang krijgen bij vaccinaties”, legt Stolk uit.

Eerder drong de AOb al aan op voorrang op de teststraat en vervolgens op voorrang bij de sneltesten. ‘We hopen dat u dit punt inbrengt in uw besprekingen met het kabinet en dat u staat voor veilig en kwalitatief goed onderwijs’, besluit Stolk haar meest recente oproep aan de ministers.

BRON: AOb

Recommended Posts