Basisscholen gaan toch een week eerder dicht voor de kerstvakantie. Ook de buitenschoolse opvang wordt gesloten. Dat zal het kabinet vanavond bekendmaken, zeggen ingewijden tegen de politieke redactie van RTL Nieuws. De kinderopvang blijft open. Basisscholen mogen online onderwijs gaan geven, mits dat lukt om het te organiseren.

 

Het kabinet doet een tegemoetkoming aan scholen: de laatste maandag voor de oorspronkelijke kerstvakantie, aanstaande maandag dus, kunnen scholen er nog wel voor kunnen kiezen om de deuren open te houden. De ‘coulance-dag’ kan worden gebruikt als ouders meer tijd nodig hebben om opvang voor hun kinderen te regelen.

 

Voor kinderen van mensen met essentiële beroepen moet in de dagen dat de scholen extra worden gesloten, wel opvang worden geboden door de scholen en de bso’s.

Lees het volledige artikel op RTL nieuws.

Recommended Posts