Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde, en NSO-CNA Leiderschapsacademie zijn een strategische samenwerking aangegaan. Zo willen zij van nog meer betekenis zijn voor het Nederlandse onderwijs, dat voor complexe vraagstukken staat in een snel veranderende samenleving.

“Om die vraagstukken op te lossen, is lange ervaring in de sector nodig”, aldus Jesse Segers, rector van Sioo. “Evenals een hoge mate van expertise in verander- en organisatiekunde en leiderschapsontwikkeling.”

“Samen bezitten we die kennis en expertise”, vult Bart Schipmölder, directeur-bestuurder van NSO-CNA, aan. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we het onderwijs nóg beter ondersteunen.”

Schipmölder doelt met name op de maatwerktrajecten die beide stichtingen verzorgen in de onderwijssector: “Dankzij de samenwerking komen onze grote netwerken van professionals bij elkaar. Zo kunnen we nog meer expertise inbrengen in onze maatwerktrajecten. Daarnaast willen we samen ons kenniscentrum uitbreiden en optrekken in open programma’s.”

Sioo en NSO-CNA houden zich beide bezig met leiderschapsontwikkeling en complexe verandertrajecten. Ze hanteren daarbij een vergelijkbare onderwijskundige werkwijze. Daarin staat persoonlijk contact met opdrachtgevers en deelnemers en focus op hun vraagstukken centraal. Segers: “Samen kunnen we investeren in nog meer innovatie en nog beter aansluiten op de ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers en hun organisaties.”

Jesse Segers, rector Sioo: “NSO-CNA is net zoals Sioo een stichting met van oorsprong een interuniversitair karakter. Zij willen bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs (een sector waarin wij ook al jaren actief zijn) door het opleiden van leidinggevenden in formele open opleidingen, incompany en maatwerk. Wij vullen elkaar mooi aan: NSO-CNA richt zich meer op leiderschap en middenmanagement, wij meer op organisatie- en veranderkunde en op bestuurders. We kijken beide systemisch en hanteren qua docenten eenzelfde pedagogiek.”

Bart Schipmölder, directeur-bestuurder NSO-CNA: “Door de samenwerking met Sioo verstevigen we ons vakmanschap. En we krijgen toegang tot nog meer toegepaste en praktische kennis over verander- en organisatiekunde. Die is hard nodig in het onderwijs; leiderschapsvraagstukken op organisatieniveau en verandervraagstukken dienen zich steeds nadrukkelijker aan. Kortetermijnoplossingen zijn ontoereikend. Samen hopen we met onze meervoudige aanpak bij te dragen aan de gevraagde diepgaande systeemtransformatie.”

Bijschrift bij beide persfoto’s:
“Ondertekening van de strategische samenwerking door Jesse Segers, rector Sioo (links) en door Bart Schipmölder, directeur-bestuurder NSO-CNA (rechts).


_______________________________________________________________

Over NSO-CNA:
NSO-CNA Leiderschapsacademie verzorgt al meer dan 30 jaar opleidingen voor leidinggevenden in het PO-, VO-, SO-, MBO- en HBO-onderwijs. NSO-CNA is toonaangevend in het begeleiden en ontwikkelen van schoolleiders en levert een belangrijke bijdrage aan schoolontwikkeling en goed onderwijs in Nederland. Naast haar Master-opleiding biedt ze diverse opleidingen voor zowel beginnende als ervaren schoolleiders; de opleidingen voldoen aan de eisen voor de basis- en herregistratie voor het schoolleidersregister PO.

Over Sioo:
Sioo is hét interuniversitaire opleidingsinstituut dat mensen en organisaties wendbaar maakt
in veranderings- en organisatieprocessen. Sioo is in 1958 opgericht door de Nederlandse universiteiten op initiatief van de organisatieadviesbranche. Het instituut ontwikkelt opleidingen, maatwerktrajecten, onderzoeksprojecten en advies op maat. Met een lange expertise in organisatiekunde, veranderkunde, advieskunde en leiderschap worden organisaties, bestuurders, managers en adviseurs in zowel profit- als non-profitomgevingen uitgedaagd anders naar complexe vraagstukken te kijken en zo bij te dragen de ontwikkeling van individu, organisatie en samenleving.

________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Voor meer informatie aangaande dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Bart Schipmölder, directeur: 020-5682030 of via b.schipmolder@nso-cna.nl

Jesse Segers, rector: 030-2913000 of via jessesegers@sioo.nl

Recommended Posts