Wil je je leerlingen op een leuke én leerzame manier alles leren over actuele verkeersthema’s? Kies dan voor de nieuwe digitale leerlijn van ANWB Streetwise waarmee kinderen de verkeerstheorie leren op een manier die helemaal bij hen past. 

Als het aan de ANWB ligt, zijn er nul verkeersdoden in 2050. Daarom krijgen kinderen al vroeg verkeersles op school. Vanaf aankomend schooljaar kun je al aan de slag met de gloednieuwe digitaal lesprogramma vol spannende verhaallijnen en gamification. 

Wat kun je verwachten?
Kinderen volgen klassikale modules en individuele oefeningen over de meest hedendaagse onderwerpen, zoals afleiding, elektrische voertuigen en sociale groepsdruk. Alle groepen van de basisschool kunnen met het lesprogramma aan de slag en voor alle lessen geldt dat ze aansluiten op de praktijklessen én leerdoelen. 

Wat zijn de voordelen?
De doorlopende leerlijn is onderdeel van het Streetwise totaalpakket. Als leerkracht staat het je vrij om de lessen te behandelen die het meest relevant zijn voor jouw klas. Denk aan een school die zich in een stad bevindt of een school in een dorp, daarvoor zijn sommige thema’s juist relevanter of minder relevant. Als leerkracht krijg je inzicht op de voortgang van jouw leerlingen, zodat je waar gewenst extra aandacht kunt geven aan thema’s. Ook kun je het programma met de minimale voorbereiding en nakijkwerk inzetten. De leerlijn is ontwikkeld in nauwe samenwerking met verkeers- en onderwijsexperts, leerkrachten, ouders én leerlingen. 

Wil jij je leerlingen voorbereiden op het verkeer? Probeer dan komend schooljaar de digitale leerlijn gratis uit!

Recommended Posts