Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leertraject Oriëntatie op besturen

5 maart 2021 |10:00 - 16:30

$400
Als schoolbestuurder draagt u verantwoordelijkheid voor de onderwijskwaliteit, voor het welzijn van medewerkers en de veiligheid van leerlingen. En dat in een omgeving die voortdurend verandert en steeds complexer wordt. Geen geringe opgave dus. Het traject ‘Oriëntatie op besturen’ is bedoeld voor schoolleiders die de ambitie hebben om bestuurder te worden. Tijdens dit oriëntatietraject maakt u kennis met verschillende facetten van het beroep van bestuurder en krijgt u inzicht in de wijze waarop uw persoonlijke kwaliteiten daarbij aansluiten.

Voor wie?

Dit oriëntatietraject is speciaal ontwikkeld voor schoolleiders die de serieuze ambitie hebben om bestuurder te worden.

Wat levert het u op?

Na deelname heeft u:

  • beter zicht op eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten in relatie tot de rol van bestuurder;
  • inzicht in verschillende facetten van het beroep van schoolbestuurder;
  • kennis gemaakt met het samenspel tussen besturen en de Raad van Toezicht;
  • kennis gemaakt met de professionaliseringsthema’s en Code Goed Bestuur;
  • toegang tot een netwerk met schoolleiders, met wie u samen leert en reflecteert;
  • inspirerende gesprekken met ervaren bestuurders.

“Het traject Oriëntatie op besturen is waardevol en interessant voor iedereen die serieus overweegt om de toekomstige bestuurder in het voortgezet onderwijs te worden.” (oud-deelnemer)

Programma op hoofdlijnen

De inhoud van het programma is samengesteld met medewerking van diverse bestuurders. Het traject bestaat uit drie gezamenlijke bijeenkomsten waarin thema’s centraal staan als ‘de rol van de bestuurder’ en ‘de code goed onderwijsbestuur’. Per bijeenkomst wordt het thema ingeleid door een expert. De set professionaliseringsthema’s vormen de ruggengraat van dit traject. In het traject gaat u daarnaast aan de slag met casuïstiek die het beroep van bestuurder typeert. We verwachten van u dat u zich tussentijds inleest en diverse opdrachten maakt, zodat u zich ook tussen de bijeenkomsten door blijft oriënteren en verdiepen in het beroep van bestuurder.

Corona-maatregelen

Uiteraard houden we tijdens dit traject rekening met anderhalve meter afstand en overige corona-maatregelen conform de RIVM-richtlijnen. Mocht dit traject onverhoopt niet door kunnen gaan op locatie, bieden we een online programma aan. Deelnemers worden hier uiteraard tijdig van op de hoogte gebracht.

Praktische informatie

Data en tijden:  

  • Startdag: 5 maart 2021 (10.00 – 16.30 uur)
  • Bijeenkomst 2: 9 april 2021 (10.00 – 16.30 uur)
  • Slotdag: 11 juni 2021 (10.00 – 16.30 uur)

Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Kosten: 400 euro (excl. btw)

Meer informatie: Voor overige vragen over dit leertraject kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl o.v.v. Oriëntatie op besturen.

InschrijvenMeld u aan via dit formulier.

Voor dit leertraject zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met u op voor het inplannen van een intakegesprek om uw motivatie voor deelname te bespreken.

Gegevens

Datum:
5 maart 2021
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
$400
https://www.vo-raad.nl/bijeenkomsten/leertraject-orientatie-op-besturen

Organisator

VO-raad
Bekijk de site van Organisator