Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vertrouwenspersoon in coronatijd

10 februari 2021 |14:00 - 15:00

Gratis
Lege gangen op school. Deze coronatijd vraagt veel aanpassingen van ons allen. Ook van de vertrouwenspersonen, ook wel contactpersoon genoemd. Doordat veel contacten binnen de school gedigitaliseerd zijn, worden vertrouwenspersonen minder snel gevonden. De laagdrempeligheid en toegankelijkheid van een vertrouwenspersoon op school staat op dit moment onder druk. Tijdens dit webinar krijg je als vertrouwenspersoon tips hoe om te gaan met deze rol in coronatijd.
  • Hoe zet je jezelf weer op de kaart als vertrouwenspersoon in coronatijd?
  • Hoe zorg je dat je vindbaar en aanspreekbaar bent en blijft?
  • Hoe maak je gebruik van online mogelijkheden?

‘Vertrouwenspersoon in coronatijd’ is een initiatief van Giti Bán en Frank Brouwer, trainers en externe vertrouwenspersonen bij School & Veiligheid. Tijdens dit webinar gaan zij onder andere in op de vraag hoe je als vertrouwenspersonen zichtbaar en bereikbaar blijft bij leerlingen, studenten, collega’s en ouders in deze coronatijd (en daarna). Je krijgt tips mee om direct toe te passen in je vertrouwenswerk.

Gastspreker Harry van de Pol (oprichter Vanbinnenuit) vertelt hoe je degene aan de andere kant van het beeldscherm goed kan begrijpen en aanvoelen, ook al ben je niet fysiek bij elkaar. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je online goed bereikbaar bent? En waar moet je op letten als je online of telefonisch de begeleiding doet?

Hélène de Haart is vertrouwenspersoon en mediator bij Merlijn Advies Groep en heeft veel ervaring  met het voeren van begeleidingsgesprekken online. Welke afspraken zijn er vooraf nodig en waar let je tijdens het gesprek op? Als praktijkdeskundige geeft Hélène bruikbare tips voor online begeleiding.

Bron: VO-raad

Gegevens

Datum:
10 februari 2021
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
https://www.vo-raad.nl/bijeenkomsten/vertrouwenspersoon-in-coronatijd

Organisator

VO-raad
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online