Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar mentale gezondheid met Steven Pont

3 februari 2021 |14:15 - 15:30

Gratis
Op 3 februari organiseert de VO-raad voor bestuurders, schoolleiders en teamleiders een webinar met ontwikkelingspsycholoog en oud-leraar Steven Pont over mentale gezondheid van leerlingen.

Veel scholen merken de weerslag die de coronacrisis heeft op het mentale welzijn van hun leerlingen. De crisis brengt voor jongeren onzekerheid, stress en spanningen met zich mee. Hun sociale contacten zijn beperkt, en als gevolg van de vernieuwde maatregelen die vanaf eind december gelden, moeten de meeste leerlingen opnieuw ook het fysieke contact op school missen. Wat hebben leerlingen nodig vanuit school om overeind te blijven?

De crisis brengt voor scholen veel organisatorische en didactische uitdagingen met zich mee. Spreker Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en oud-leraar (po), gaat tijdens dit webinar in op het belang van de pedagogische kant van het onderwijs, juist nu. Wat hebben leerlingen vanuit psychologisch oogpunt nodig vanuit de school om binnenboord te blijven, hoe kun je als school je leerlingen op dit vlak ondersteunen? En hoe geef je dat een plek binnen de organisatie, naast alle andere uitdagingen die de crisis met zich meebrengt? In het webinar krijgt u hierover concrete adviezen.

Bron: VO-raad

Gegevens

Datum:
3 februari 2021
Tijd:
14:15 - 15:30
Kosten:
Gratis
https://www.vo-raad.nl/bijeenkomsten/webinar-mentale-gezondheid-met-steven-pont

Organisator

VO-raad
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online