Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World Suicide Prevention Day

10 september 2021

Op 10 september is het World Suicide Prevention Day. Ook voor scholen biedt deze dag de kans om extra stil te staan bij het grote probleem van suïcide en suïcidale gedachten (onder jongeren). Dit kan helpen het taboe rond het onderwerp te doorbreken en de drempel verlagen voor leerlingen om depressieve gevoelens aan te kaarten en indien nodig hulp te zoeken. Ook kan het leerlingen die er op verschillende manieren door geraakt zijn een hart onder de riem steken. Voor professionals kan extra aandacht op deze dag leiden tot meer bewustzijn en kennis over hoe ze signalen kunnen herkennen van zelfmoordgedachten bij leerlingen en wat ze dan kunnen doen.

Op de website van Stichting 113 Zelfmoordpreventie staan voorbeelden hoe organisaties op deze dag extra aandacht kunnen vragen voor suïcide en suïcidepreventie.

Specifiek voor het onderwijs biedt 113 Zelfmoordpreventie ook een algemene pagina met handreikingen, voorbeelden en tools die kunnen helpen bij het vormgeven van beleid of acties op dit vlak.

Op 10 september vindt in het kader van de World Suicide Prevention Day ook het online Suicidepreventiecongres 2021 plaats. Dit congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen in het voorkomen van suïcide, en kan ook voor onderwijsprofessionals interessant zijn.

Bron: VO-raad

Gegevens

Datum:
10 september 2021
https://www.113.nl/onderwijs

Organisator

VO-raad
Bekijk de site van Organisator