Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zoom-sessie: Hoe kennis Staat van het Onderwijs te benutten voor Nationaal Programma Onderwijs?

10 mei 2021 |15:00 - 16:00

Gratis

Tijdens deze interactieve Zoom-sessie krijgen scholen kennis en tools aangereikt die ze kunnen gebruiken om tot een goede, schooleigen aanpak in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs te komen. Met name wordt ook gekeken hoe de opgedane kennis uit de recente Staat van het Onderwijs hiervoor kan worden benut. Spreker Math van Loo gaat onder andere in op:

  • Wat kunnen we leren uit de Staat van het Onderwijs en welke data zijn belangrijk (met name rond kansenongelijkheid) in verband met het Nationaal Programma Onderwijs? Hoe kunnen scholen deze kennis gebruiken om tot een goede aanpak te komen voor dit NP Onderwijs? Een korte analyse.

 

  • Hoe onderzoeken we hoe onze leerlingen ervoor staan?  De Stichting OOK en e-Loo ontwikkelde met de Radboud Universiteit een leerlingenvragenlijst over cognitieve ontwikkeling, executieve vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook de visie van ouders en docenten is met deze vragenlijst en de bijbehorende app op te halen. De Stichting OOK faciliteert hiermee ook een landelijk onderzoek naar de werkelijke situatie waarin onze jongeren zich bevinden, post-Corona. Deze vragenlijst is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

  • Hoe maak je vervolgens een SMART NPO-schoolprogramma? Math deelt de – gezamenlijk met schoolleiders / NSO-studenten opgebouwde – kennis van effectieve plannen van aanpak in lastige situaties in het vo. Aandachtspunten: de analyse van de geconstateerde problematiek op oorzaken, de formulering van interventies met heldere evaluatiecriteria en de functie van de PDCA-cyclus.

 

  • We analyseren samen met de deelnemers de vraag welke nieuwe kennis en vaardigheden corona heeft opgebracht en welke nog te vergaren zijn om deze onderwijskundige uitdaging succesvol aan te kunnen pakken. Welke eisen stelt dit aan (strategisch) HR-beleid en hoe brengen we de theorie ook in de praktijk?

Tijdens deze sessie is er veel ruimte voor interactie, vandaar de keuze voor ZOOM i.p.v. een webinar.

Over de spreker

Math van Loo is docent aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement/CNA (leergebied projectmatig verbeteren, kwaliteitszorg en -cultuur, strategisch HRM). Daarnaast is hij interim bestuurder / schoolleider en eigenaar van e-Loo.

Datum en tijd

Maandag 10 mei 2021, van 15.00 – 16.00 uur

 

Bron: VO-raad

Locatie

online