Skip to content

Merces

Over Merces

Specialisaties
Wij bieden leiders in het onderwijs overzicht, inzicht en grip op hun organisatie. Wij helpen onderwijsorganisaties om hun bedrijfsvoering zo slim mogelijk in te richten en uit te voeren. Omdat we het belangrijk vinden dat bestuurders en leidinggevenden hun aandacht kunnen geven aan waar het echt hen om gaat: goed onderwijs aan hun leerlingen en studenten.
Door gegevens helder en integraal te administreren en te analyseren, bieden wij in één oogopslag betekenisvolle en beleidsrijke managementinformatie. Wij bieden ondersteuning in optimalisatie van ondersteunende processen en de besluitvorming rond HRM, PSA en FA. Wij adviseren over het efficiënt en effectief inrichten van deze processen. Met onze kennis en ervaringen helpen wij onze klanten om hun eigen systemen te insourcen en in te richten. Waar nodig helpen wij onze klanten door (tijdelijk) processen over te nemen.
Onze kernactiviteiten:
• Management informatie
• Adviesdiensten
• Detachering
• Software ondersteuning: eHRM en Finance
• Administratiekantoortaken: PSA en FA
• Opleidingen

Adres
Plotterweg 38
3821 BB, Amersfoort

 

Contact
+31 33 45 06 506
info@raet.nl
https://www.raet.nl/

Referenties
Ruim 100 onderwijsorganisaties in verschillende sectoren werken met onze oplossingen. Van kleine éénpitters in het primair onderwijs, tot grote mbo-organisaties. Voor vele klanten werken wij al jaren naar tevredenheid. Zij delen graag hun ervaringen. Raadpleeg hiertoe ook ons artikel in deze gids!

Bedrijfsprofiel
Merces helpt de leiders in het onderwijs om daadkrachtig, effectief en innovatief te zijn. Wij willen met onze dienstverlening schoolleiders in staat stellen om zoveel mogelijk geld en tijd effectief te besteden aan het beste onderwijs voor hun leerlingen.
We zijn een middelgrote organisatie en hebben korte lijnen. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen ons. In ons bedrijf klopt het onderwijshart: onze mensen hebben ruime ervaring in de sector. Ze kennen de complexe regelingen en de nog complexere uitzonderingen daarop.
Vanuit een degelijke financiële positie heeft Merces de afgelopen decennia een continue autonome groei kunnen realiseren.

Toekomstvisie
Wij zijn ervan overtuigd dat onderwijsorganisaties het best functioneren wanneer bestuurders en professionals zélf aan het roer staan. Wij helpen scholen om zich in deze richting te ontwikkelen, op een tempo en met een ambitie passend bij de organisatie. Voor de nabije toekomst zien we dat selfservice een grote vlucht zal nemen in eHRM. Dit sluit perfect aan op de trend van centralisatie en kan bovendien flinke kostenbesparing bieden.

Feiten en Cijfers
Aantal medewerkers: 40
Aantal klanten in de onderwijssector: 100
Actief in: po, vo, mbo
Actief in het onderwijs sinds: 2003
Wij werken o.a. samen met: HR2day, Exact, ProActive Software, Accesso, Birst, WIS, InFinanZ, Zermelo, Foleta, Speyk, Capra, Week van het Geld