Skip to content

Qualiant

Over Qualiant

Qualiant is een jonge en frisse dienstverlener. Wij zijn onderdeel van Topicus in Deventer. Topicus is een IT dienstverlener voor onder andere het onderwijs. Topicus ondersteund onderwijsinstellingen al vanaf 2003 met slimme oplossingen zoals Parnassys, Parro en SomToday. In 2014 hebben we Qualiant opgericht omdat we vonden dat de informatievoorziening over de bedrijfsvoering in het onderwijs beter kon. We werkten onze ideeën uit en maakten een systeem waarmee het onderwijs beslissingen kon nemen op basis van de juiste managementinformatie. Financiële besluiten maar ook beslissingen over het personeel. Ons idee sloeg aan. We breidden onze dienstverlening uit met ondersteuning op financieel gebied en we gingen ook de salarisadministratie van scholen op ons nemen. Inmiddels werken we met ruim 20 medewerkers vanaf twee locaties: Deventer en Utrecht.

Overzicht houden, soms is dat best lastig
Voor onderwijsinstellingen is het belangrijk om actuele analyses te kunnen maken vanuit de administratie. De onderwijsomgeving veranderd voortdurend. Zoals veranderende wetgeving of vernieuwing van de CAO. Overzicht houden kan dan best lastig zijn.

Actuele informatie is voortaan altijd beschikbaar
We zien dat iedere onderwijsinstelling zijn of haar eigen specifieke behoefte heeft aan sturingsinformatie. Deze behoefte is bij ons het vertrekpunt voor de inrichting van de administratie. Bij Qualiant heeft ieder schoolbestuur haar eigen financiële rekeningschema. Wij maken de bedrijfsvoering vervolgens transparant doordat informatie op elk gewenst moment inzichtelijk is op alle verschillende niveaus.

Qualiant beschikt over dé oplossing waarmee onderwijsinstellingen inzicht hebben in de administratie en inzicht in de scholen binnen de organisatie. Wij stellen hiervoor dagelijks waardevolle managementinformatie beschikbaar.

Een flexibele dienstverleningsconcept
De manier waarop wij onze onderwijsbesturen ondersteunen is flexibel. Onze schoolbesturen houden de touwtjes altijd zelf in handen. Ze bepalen zelf welke werkzaamheden ze liever zelf uitvoeren en welke werkzaamheden wij voor hen uitvoeren. Wij staan klaar als er tijdelijk behoefte is aan een extra medewerker op locatie of aan extra hulp op afstand. Bijvoorbeeld als er een vacature is of als een nieuwe medewerker moet worden ingewerkt.

Referenties
Wij ondersteunen onderwijsinstellingen in het Primair- het Voortgezet en Speciaal Onderwijs. Graag brengen we je in contact met onderwijsbesturen die je meer kunnen vertellen over samenwerken met Qualiant. Laat je gegevens bij ons achter via deze link.

Adres
Singel 9
7411 HV DEVENTER

 

Contact
(0570) 76 73 70 
info@qualiant.nl
www.qualiant.nl


Kennisitems