Skip to content

Vadendo

Over Vadendo

Wij als Vadendo vinden het belangrijk dat eenieder zich kan ontplooien en zijn potentie kan waarmaken. ‘Unfilfilled potential’ omzetten naar ‘fulfilling potential’ is dan ook een proces dat ons nauw aan het hart ligt. Hoe we dat onder andere doe is dooreen gezonde leefomgeving te creëren om optimaal in te kunnen werken en leren. Om dit waar te maken begonnen we vlak voor de coronacrisis met het verkopen van verschillende CO2-meters. Deze meters zijn met name belangrijk in ruimten waar mensen bij elkaar komen, zoals scholen en kantoren. Door het coronavirus is het duidelijk geworden hoe belangrijk het meten van luchtkwaliteit precies is. Een slechte luchtkwaliteit zorgt namelijk niet alleen voor een ongezonde omgeving, maar virussen verspreiden zich er ook sneller in.

Een schone lucht
Een schone en gezonde lucht staat bij ons voorop. Slechte ventilatie in binnenruimten kan ervoor zorgen dat er te veel CO2 in de lucht komt. Dit heeft als gevolg dat mensen zich moe voelen, hoofdpijn krijgen en zich slecht kunnen concentreren. Op scholen en kantoren is dit natuurlijk zeer onwenselijk en zorgt het ervoor dat mensen niet goed kunnen presteren. Wij hebben hier een oplossing voor. Met onze CO2-meters dragen we bij aan het behalen van een optimale leer-en werkomgeving.

Ons product
Vadendo verkoopt verschillende CO2-meters. De meter geeft precies aan wanneer het CO2-gehalte te hoog is en het tijd is om de ruimte te ventileren. Op het display lees je gemakkelijk de hoeveelheid CO2 af. Deze cijfers veranderen van kleur naarmate de luchtkwaliteit veranderd waardoor je direct doorhebt wanneer de lucht verslechterd. Wordt de luchtkwaliteit zeer slecht, dan geeft de meter een alarm af. Daarnaast geeft de meter ook de temperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte weer. Om de meter te beschermen tegen diefstal en vernieling, bieden we ook veilige bevestigingssystemen. Dit is met name nodig op openbare plekken zoals scholen en kantoorgebouwen.

Tevreden klanten
Wij staan garant voor het product dat we leveren. Onze klanten zijn dan ook erg tevreden met de Vadendo CO2-meter. Het Christelijk College Groevenbeek is bijvoorbeeld één van de scholen die onze CO2-meters gebruikt en zeer te spreken is over het product en de prijs-kwaliteit verhouding.

Duurzaamheid en milieu
Wij vinden het belangrijk dat een gezonde luchtkwaliteit niet ten koste gaat van het milieu. Wanneer je een ruimte ventileert, doe je dit door ramen en deuren open te zetten. Hierdoor draait de verwarming overuren. Wij zorgen ervoor dat je een goede luchtkwaliteit kunt behalen op een duurzame manier. De Vadendo CO2-meter geeft automatisch aan wanneer de ruimte voldoende geventileerd is. Ramen en deuren hoeven hierdoor niet onnodig open te blijven. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook in de kosten.

Toekomstvisie
Een optimale leer-en werkomgeving voor iedereen. Dat is hoe voor ons de toekomst eruitziet. Dit maken we waar door bewustzijn te creëren over het belang van CO2-meters en passende producten te bieden. Er zijn nog te veel klaslokalen, kantoren en thuiswerkplekken waar mensen niet optimaal kunnen presteren door een slechte luchtkwaliteit. Onze missie is om dit aantal terug te dringen.