Skip to content
Afdelingsleider vwo
Voor het Stanislascollege Pijnacker zoeken wij per 1 augustus 2021 een AFDELINGSLEIDER VWO (min 0,8 fte)
Afdelingsleider vwo

Functie omschrijving

Het Stanislascollege is een brede scholengemeenschap met katholieke en interconfessionele scholen in Delft, Pijnacker en Rijswijk. Het Stanislascollege laat zijn signatuur doorklinken in de ontwikkeling van jonge mensen tot volwassenen met een sterk maatschappelijk en geestelijk bewustzijn. De ambities van de scholengemeenschap en de tradities van de opvoeding tot complete mensen zijn in het onderwijsprogramma terug te vinden.
  
Voor het Stanislascollege Pijnacker zoeken wij per 1 augustus 2021 een
 
AFDELINGSLEIDER VWO
(min 0,8 fte)
 
De school verzorgt onderwijs aan ongeveer 1300 leerlingen op de niveaus mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het onderwijs kenmerkt zich door een breed aanbod aan vakken en het didactisch principe van geleide zelfstandigheid. Leerlingen worden gestimuleerd eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. De school bestaat uit vier afdelingen: brugklas, mavo, havo en vwo. De school heeft de ambitie om het proces van ‘eigenaarschap’ van de leerlingen te versterken door vanaf augustus 2022 met een flexrooster te gaan werken in combinatie met verlengde lestijden.
 
Functiebeschrijving:
Door een verandering van de organisatiestructuur met ingang van het schooljaar 2021-2022 zijn er in totaal vier vacatures voor afdelingsleiders. De vier afdelingsleiders vormen samen met de directie (bestaande uit een rector en twee conrectoren) de schoolleiding. De afdelingsleiders zijn integraal verantwoordelijk voor het onderwijs van hun afdeling en geven leiding aan ongeveer 20 – 25 docenten.
 
Wij zoeken een afdelingsleider die samen met zijn afdeling het maximale uit leerlingen en collega’s wil halen. Een afdelingsleider die van aanpakken weet en als meewerkend voorman/-vrouw midden in de school staat: contactueel sterk, doortastend en met een groot verbindend vermogen. Maar bovenal een collega die met passie en begrip voor de eigenheid van de vwo-leerlingen het beste wil voor de leerlingen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.
 
Profiel
 • U beschikt tenminste over hbo werk- en denkniveau.
 • U heeft affiniteit met de interconfessionele identiteit van de school en met vwo-leerlingen.
 • U bent een stevige, proactieve en resultaatgerichte teamplayer die in staat is op verschillende niveaus in de school te acteren en te verbinden.
 • U bent in staat om de afdeling vwoo en haar ontwikkeling herkenbaar neer te zetten voor leerlingen, docenten en ouders.
 • Samenwerken gaat u goed af en u bent in staat om binnen de koers van de school de afdeling een eigen profiel te geven.
 • U heeft visie om het onderwijs toekomstbestendig te maken en samen met de docenten de ontwikkeling van de afdeling tot een succes te maken.
 • U communiceert helder, stelt in alle redelijkheid grenzen en zet duidelijke lijnen uit, zodat leerlingen en collega’s tot hun recht komen.
 • U bent in staat te delegeren en het overzicht te bewaren.
 • U bent in het bezit van een relevante lesbevoegdheid met leservaring in het voortgezet onderwijs, bij voorkeur op de vwo.
 
Resultaatgebieden
 • Focus op de afdeling vwo (leerlingen, medewerkers, ouders)
 • Ontwikkeling van de afdeling, vooral op onderwijskundig gebied
 • Samen met de directie werken aan het gezamenlijk schoolbeleid
 • Begeleiden van de ontwikkeling van medewerkers in de afdeling (gesprekscyclus)
 
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring vindt plaats naar schaal LD CAO-VO voor minimaal 0,8 FTE. De grootte van de taak van afdelingsleider bedraagt 0,7 FTE, daarboven betreft het een lestaak.
 

 
 
 

Plaats

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Stanislascollege

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Ingangsdatum

1 augustus 2021

Sluitingsdatum

28-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,8 - 1,0 fte

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Afdelingsleider

Sector

Voortgezet onderwijs