Skip to content
Beleidsmedewerker PenO formatiezaken
Scholengroep Carmel Hengelo uit Hengelo zoekt een Beleidsmedewerker PenO formatiezaken per 01-03-2021
Beleidsmedewerker PenO formatiezaken

Functie omschrijving

Ben jij een ervaren beleidsmedewerker formatiezaken met affiniteit voor financiën en administratieve processen? Ben jij een kei in het kloppend krijgen van de formatie ten opzichte van het aantal leerlingen en wil je jouw talenten in deze uitdagende, parttime functie graag inzetten voor onze locaties? Dan maken wij graag kennis met je!

Jouw werkzaamheden
Samen met de beleidsmedewerkers, beleidsondersteuners en schoolleiding ben je als beleidsmedewerker formatie verantwoordelijk voor de formatieplanning en personeelsbeheer van de 6 scholen van Scholengroep Carmel Hengelo. Je bent een goede gesprekspartner voor jouw collega's beleidsmedewerker personeel en organisatie, financiën, roostermakers en teamleiders van de scholen. Daarnaast voorziet de beleidsmedewerker formatie de directie van managementinformatie over formatiebudgetten en personeelsplanning.

Ondanks schommelende leerlingaantallen weet de beleidsmedewerker formatie in samenwerking met de teamleiders de formatie zodanig aan te passen dat deze in overeenstemming is met de hoeveelheid leerlingen op de locatie. De beleidsmedewerker formatie weet het proces van formatiebudgetten en -planning verder te professionaliseren.

In deze functie ben je de spil tussen beleidsmedewerker financiën, teamleiders van de locatie, de directie en de roostermakers. De beleidsmedewerker formatie is werkzaam bij de afdeling Bedrijfsvoering en Onderwijsondersteuning en ondersteunt zes scholen met betrekking tot de inzet van personeel, personeelsplanning en personeelsbeheer. Je zorgt voor een kloppende formatie van elke locatie. Daarnaast ben je ook bezig om het jaarlijkse mobiliteitsproces zo goed en volledig mogelijk in kaart te brengen en te stimuleren. Het doel is dat elke locatie goed kan starten met een sluitende formatie binnen de begroting aan het begin van het schooljaar.
 
De beleidsmedewerker formatie speelt een cruciale rol tijdens de formatieplanning. Hij/zij voert de regie met betrekking tot de planning en werkt samen met de teamleiders van de locaties om te komen tot een (personeelsplanning) formatie die afgestemd is op (het formatiebudget) en de leerlingaantallen.

Over de werkzaamheden
De werkzaamheden zullen voornamelijk plaatsvinden bij de afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning. Maar ook zal de beleidsmedewerker formatie zeer regelmatig aanwezig zijn op de zes locaties om formatiezaken te bespreken met de teamleiders en de directie.
•    Maken van een actuele planning met betrekking tot formatie en mobiliteit;
•    Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van beleid en het opstellen van de jaarplannen;
•    Regie voeren op de formatieplanning, actief in overleg met beleidsmedewerker personeel en organisatie, financiën, roostermakers, teamleiders en directie;
•    In beeld brengen functiemix per schoollocatie en Scholengroep-breed en het voorbereiden van beleidsadviezen in zake functiemix;
•    Op basis van leerlingenaantallen en formatiebudget bepalen wat de actuele personeelsbehoefte per locatie is;
•    Zorgen voor een adequate en accurate verwerking van personele mutaties;
•    Formatie bewakingsoverzichten analyseren en verklaren;
•    Adviseren teamleiders en directie inzake formatievraagstukken;
•    Fungeren als eerste aanspreekpunt voor vragen van medewerkers met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, regelingen, procedures en loopbaanmogelijkheden;
•    Inzicht verschaffen in de benodigde fte's per locatie voor een efficiënte uitvoering van alle directe (primair proces) activiteiten;
•    Benchmarken van onze scholen op het gebied van formatie met andere vergelijkbare scholen;
•    Inzicht verschaffen in, en analyseren van gerealiseerde formatie ten opzichte van de geplande formatie.
•    Het maken van beleidsadviezen m.b.t. formatie en mobiliteit.

Jouw profiel
Om deze functie goed te kunnen vervullen, vragen wij de volgende kennis en ervaring:
•    Een afgeronde hbo-plus personeelsmanagement, heao of bedrijfskunde;
•    Minimaal drie jaren ervaring in formatieplanning in een vergelijkbare organisatie;
•    Ervaring in projectmatig werken en affiniteit met financiën en administratieve processen;
•    Accuraat en sterk in administratieve taken en het afstemmen en kloppend krijgen van verschillende administraties ;
•    Ervaring met personele- en planningssystemen, bij voorkeur RAET en Foleta.

Jouw werkplek
Scholengroep Carmel Hengelo wordt gevormd door een zestal scholen voor voortgezet onderwijs in Hengelo, Borne en Delden: Lyceum de Grundel, Het Twickel College Hengelo, het Twickel College Borne, Het Twickel College Delden, Avila College en C.T. Stork College. Binnen de scholengroep werken circa 400 medewerkers voor een kleine 4.000 leerlingen. Wij bieden onderwijs aan voor vmbo, havo en vwo. 

Ons aanbod
Het betreft een parttime baan van 0,8 fte, tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.301 euro (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek.

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en korting op premie ziektekostenverzekering. 

Scholengroep Carmel Hengelo maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Esmée ter Beek, teamleider Bedrijfsvoering & Ondersteuning, beantwoordt ze graag. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06 – 36 40 55 47.

Solliciteren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.
 

Arbeidsvoorwaarden

Maximaal 4.301,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 10).

Plaats

Hengelo

Wergever

Scholengroep Carmel Hengelo

Plaatsingsdatum

14-01-2021

Ingangsdatum

01-03-2021

Sluitingsdatum

17-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,8 - 0,8

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

OOP 10

Functie categorie

Beleidsadviseur

Sector

Voortgezet onderwijs