Skip to content
Coach Arbeidsmarkt bij StagePLUS
mboRijnland uit Gouda zoekt een Coach Arbeidsmarkt bij StagePLUS per 09-02-2021
Coach Arbeidsmarkt bij StagePLUS

Functie omschrijving

Coach Arbeidsmarkt bij StagePLUS

Ben jij onze nieuwe collega die het hart van onze studenten weet te raken? Help jij onze studenten naar een plek op de arbeidsmarkt? Wij zijn op zoek naar een Junior Coach Arbeidsmarkt bij StagePLUS. Bij mboRijnland leren we jongeren niet slechts een beroep, maar bieden we ze ook de tools om hun eigen weg in de maatschappij te vinden. Dat doen we met 1.700 gedreven collega’s met een schat aan kennis en ervaring. Verbinding staat daarbij centraal: tussen studenten, docenten, de Rijnlandse regio en de samenleving als geheel.

Jeugdwerkloosheid

In het kader van de jeugdwerkloosheid wordt het project StagePLUS uitgebreid van Leiden naar Alphen a/d Rijn, Gouda en Zoetermeer. Voor de locatie Gouda is er een vacature ontstaan voor coach arbeidsmarkt bij StagePLUS. Voor de locatie Alphen a/d Rijn is er een vacature ontstaan voor een junior coach. De werkzaamheden van de coach worden verricht binnen het project Jeugdwerkloosheid voor de periode van maximaal 2 jaar. Door middel van coachgesprekken begeleid je de studenten van mboRijnland die extra hulp nodig hebben bij het vinden van een stage, een leerwerkplek of werk. Veel uitdagingen zitten in taal- en/of cultuuraspecten. Bij StagePLUS werken we met peer to peer coaching. Stagiair(e)s van de opleidingen Welzijn en Economie helpen jou mee om onze studenten te begeleiden. Jij bent tevens aanspreekpunt voor deze stagiair(e)s. Kun jij goed contact maken met onze verschillende studenten, ze motiveren en ze uitdagen het beste uit zichzelf te halen? En heb je ook nog vaardigheden op het gebied van stagebegeleiding, kennis van de arbeidsmarkt en organisatorisch vermogen? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven.

Wat ga je doen

- Je begeleidt de studenten op school bij het vinden van stages, leerbanen en werk;
- Je begeleidt studenten op- en naar de arbeidsmarkt;
- Je stemt af met de BPV-coördinatoren en BPV-docenten;
- Tot slot draag je vanuit je rol bij aan de ontwikkeling, professionalisering van StagePLUS en je komt actief met verbetervoorstellen om de stap naar werk te verbeteren;
- Je bent aanspreekpunt voor stagiair(e)s van StagePLUS en stemt af met je collega coaches;
- De coach is tevens verantwoordelijk voor de begeleiding en examinering van de stagiaires en de vertegenwoordiging naar de matchtafel namens mboRijnland.
- Qua persoonlijkheid zijn we op zoek naar coaches die echt plezier hebben in het mbo-onderwijs. Die goed kunnen improviseren en teamspeler zijn. Je komt in een kleinschalig, toegewijd projectteam te werken. Dit projectteam is gepositioneerd binnen College Start-Up en wordt gefinancierd uit de subsidie jeugdwerkloosheid.

Wij vragen verder

- Je hebt een sterke betrokkenheid bij de Entree en niveau 2 studenten en/of jongeren met een taal/ cultuur uitdaging;
- Je kunt je verplaatsen in de jongeren en spreekt ze vanuit hun eigen belevingswereld aan;
- Je bent in staat om op een creatieve manier te kijken naar uitdagingen;
- Je vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze studenten en stagiair(e)s;
- Je houdt ervan op een pionier te zijn in een team in ontwikkeling;
- Je hebt kwaliteitsborging hoog in het vaandel staan en draagt bij aan de borging en verantwoording van de lessons learned;
- Je hebt een sterke affiniteit met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben;
- Je hebt kennis van de arbeidsmarkt.

Wat bieden wij

Collega’s die net als jij gáán voor onze studenten. Afhankelijk van je ervaring, opleiding en de functie ligt het salaris tussen schaal 7 (Junior/instructeur) en schaal 10 (senior/adviseur), CAO MBO (maximaal € 4359,- bruto bij 1,0 FTE). Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een bijdrage aan je zorgverzekering en een pensioenregeling. Je kan bij ons deelnemen aan de Bring Your Own Device-regeling, waarbij je een tegemoetkoming krijgt in de kosten van een headset en laptop. mboRijnland biedt je een actuele vervoersregeling; waaronder een fietsregeling, thuiswerkvergoeding en ov-regeling. Wij bieden een tijdelijke projectaanstelling voor de duur van een jaar (maximaal 2 jaar). Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk te halen. Als je extra cursussen of trainingen nodig hebt, zijn daar volop mogelijkheden voor.

Daarnaast bieden wij:

- 8,33% eindejaarsuitkering; 
- Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
- De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
- 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
- Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
- Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
- Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
- Ruime scholingsfaciliteiten. 

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met Cindy van Kleeff – Coach bij StagePlus -06 18 53 22 19 ckleeff@mborijnland.nl of met Arnold Blok – Projectleider Jeugdwerkloosheid – 06 53 67 75 32 ablok@mborijnland.nl.

Reageren

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

Na je sollicitatie

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Plaats

Gouda

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

mboRijnland

Plaatsingsdatum

09-02-2021

Ingangsdatum

09-02-2021

Sluitingsdatum

26-02-2021

FTE

0,6000

Functie categorie

Beleidsadviseur

Sector

Middelbaar beroepsonderwijs