Skip to content
Controller (m/v)
Citadel College uit Lent zoekt een Controller (m/v) per zo spoedig mogelijk
Controller (m/v)

Functie omschrijving

Momenteel zijn er vergevorderde plannen voor een fusie tussen de Alliantie Voortgezet Onderwijs en Scholengroep Rijk van Nijmegen (per 1 augustus 2021). Voor zowel een school bij de Alliantie VO Nijmegen (Citadel College) als bij de Scholengroep Rijk van Nijmegen (Kandinsky College) zijn we op zoek naar een controller. Daarom trekken we, vooruitlopend op de fusie, gezamenlijk op in de werving.
 
Het Citadel College is een jonge en moderne school met oog voor talenten en leerbehoeften van haar leerlingen. De ontwikkelingen in de samenleving vraagt van scholen om een daaraan passend onderwijs aan te bieden. In de samenleving is een enorm groot informatieaanbod. Het Citadel College wil leerlingen deze 21e eeuwse vaardigheden aanbieden. Onze leerlingen willen we goed voorbereiden op een wereld met veel technische en snelle veranderingen. Leerlingen die beschikken over zelfkennis, een groot reflectievermogen, die weten waar hun krachten en hun drijfveren liggen, kritisch zijn, keuzes kunnen maken en beschikken over goede sociale vaardigheden.
 
Het Kandinsky College is een school voor mavo, (tweetalig) havo en (tweetalig) vwo en (tweetalig) gymnasium die leerlingen een venster op de wereld wil bieden. De school staat voor hoogwaardig onderwijs in een veilige leef- en leeromgeving. Een school die niet alleen voor, maar ook van de leerling is, een school met ruimte voor eigenheid en voor ieders talent.
_________________________________________________________________________________________________________

Voor het Citadel College te Lent en het Kandinsky College Nijmegen zoeken we zo spoedig mogelijk een:
 
 
Controller (m/v)
1 fte
 
 
De functie kan worden ingevuld als 0,6 fte/0,8 fte. Dan ben je werkzaam voor het Citadel College te Lent. Als de functie wordt ingevuld als 1 fte, dan ben je 0,6 fte werkzaam voor het Citadel College te Lent en 0,4 fte voor het Kandinsky College Nijmegen.
 
Werkzaamheden
Als school controller/beleidsmedewerker financiën zorg je voor de uitvoering van de planning & control cyclus van de school. Daarnaast verstrek je financiële informatie, adviseer je de directie en lever je een bijdrage aan de totstandkoming van het financiële beleid. Je werkt nauw samen met de medewerker financiën van de scholen en de financiële collega’s van het bestuursbureau.
 
Je kijkt verder dan de cijfers en wil samen met de andere stafmedewerkers bijdragen aan de facilitering van nóg beter onderwijs. Samenwerken, vakmanschap en kritische blik kenmerken jou.
 
Taken en verantwoordelijkheden:
 • Het zorgdragen voor de uitvoering van de planning & control cyclus van de school (binnen de centraal afgesproken kaders), waaronder meerjarenbegroting, kwartaalrapportages en de jaarrekening
 • Je bent sparringpartner voor de directie op het gebied van financiën en bedrijfsvoering en geeft gevraagd en ongevraagd advies over financiële vraagstukken.
 • Het genereren van sturingsinformatie aan de schoolleiding
 • Het in overleg met de directie en budget-verantwoordelijken opstellen van (deel)budgetten en het bewaken daarvan
 • Het rapporteren aan de budget-verantwoordelijken
 • Het beheren van het grootboek
 
Onze ideale kandidaat voldoet ook aan onderstaand plaatje:
 • Je bent daadkrachtig, initiatiefrijk en resultaatgericht en beschikt over goede adviesvaardigheden
 • Je bent in staat om op positieve wijze de aandacht voor financiën en bedrijfsvoering binnen de school op de agenda te houden
 • Je werkt zelfstandig en zoekt waar nodig proactief de verbinding met de andere beleidsterreinen (zoals P&O, facilitair) en de schoolorganisatie
 • Je hebt een analytische blik op de cijfers en inzicht in de financiële bedrijfsmatige processen
 • Je hebt een relevante HBO opleiding (HEAO-BE/SPD of gelijkwaardig) afgerond
 
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte op concernniveau. De salariëring geschiedt op basis van opleiding en ervaring in schaal 9 of 10 van de cao-VO met een maximum van € 4.301- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Meer informatie
De vacature is zowel intern als extern uitgezet. Gezien ons beleid hebben interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met
 • de heer W. Middendorp, rector van het Citadel College, telefoon 024-3297740/06 53163746.
 • de heer J. Bovy, rector van het Kandinsky College, telefoon 06 11165869, of met de heer F. Merkx, hoofd Financiën & Control van Scholengroep Rijk van Nijmegen, telefoon 06 43017991
 
Meer informatie over beide scholen is te vinden op:
NB: In verband met de voorjaarsvakantie zijn de scholen gesloten van 15 februari tot en met 19 februari.
 
Solliciteren
Je kunt tot en met 7 maart 2021 reageren door op onderstaande button te klikken.

Plaats

Lent

Wergever

Citadel College

Plaatsingsdatum

12-02-2021

Ingangsdatum

zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum

07-03-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

1 fte

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

9 of 10

Functie categorie

Controller

Sector

Voortgezet onderwijs