Skip to content
controller
https://vacatures.ozhw.nl/vacatures/controller-stichting-ozhw-2
controller

Functie omschrijving

controller
School:Stichting OZHW
Contactpersoon:Mevr. A. Saltzmann, directiesecretaresse, Mevr. A. Vaandraager, directiesecretaresse
Telefoonnummer:0180-642710
Sector:PO & VO ( Primair Onderwijs & Voortgezet Onderwijs)
Bijlage: https://vacatures.ozhw.nl/vacatures/controller-stichting-ozhw-2
fte:0,60
Uren:in overleg
Roosterdagen:
Onderwijsvorm:
Afdeling:
Dienstverband:tijdelijk met uitzicht op vast
Bevoegdheid:ja
Aanvangsdatum:in overleg
Extra informatie:
Controller (0,60 fte)
Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs (OZHW) is op zoek naar een ervaren controller die in een onafhankelijke rol het geweten van de organisatie vertegenwoordigd en stevig in zijn schoenen staat.
Hoe kun jij bijdragen aan ons onderwijs?
Als controller bij OZHW heb je binnen de hiërarchie verschillende rollen:
Je ziet toe op de werking van de interne governance en opereert daarom onafhankelijk. Jij formuleert de eisen aan de administratieve organisatie en de interne controle en bent de architect van het stelsel waarmee bestuurders en directeuren de organisatie aansturen om de doelen van de OZHW te behalen, op constructieve wijze te monitoren en waar nodig te beïnvloeden.
Daarnaast ben je een hands on afdelingsmanager die het ‘in control’ zijn van de organisatie faciliteert en organiseert. En daarmee zorg draagt voor een actueel inzicht in prestaties en kwaliteit van de bedrijfsvoering.
Je maakt als financieel expert met een brede blik onderdeel uit van het servicebureau van OZHW.
Je houdt je primair bezig met de doorontwikkeling van de Planning & Control cyclus, het verder automatiseren van de (financiële) processen en de doorvertaling van beleid en kaders richting de schooldirecteuren. Je ondersteunt en adviseert hen bij het beleidsrijk invullen van de vrije financiële beleidsruimte om tot duurzame, onderwijskundige resultaten te komen. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je over de financiële grenzen kijkt en ambitie, beleid en maatschappelijk- economische ontwikkelingen met elkaar verbindt. De consequenties daarvan breng je in beeld en vertaal je naar een toekomstbestendige organisatie, daarbij toon je lef door buiten de begaande paden te denken en draag je verfrissende, innovatieve ideeën aan. In de praktijk betekent dit dat je een stevige sparringpartner bent voor de bestuurder, een gewaardeerd adviseur voor de directeuren en een verbindende factor tussen de ondersteunende diensten.
Voor wie kom je te werken?
Je gaat onderdeel uitmaken van het onderwijsservicebureau van de OZHW. Wij verzorgen openbaar onderwijs voor 16 PO-scholen en voor 8 VO-scholen. We bieden onderwijs aan ca. 9600 leerlingen op 28 locaties in de gemeenten Barendrecht, Krimpenerwaard, Ridderkerk, Zwijndrecht en Alblasserdam.
Je geeft functioneel leiding aan de afdeling Control (2 medewerkers), het hoofd Financiële administratie en het hoofd personeels- en salarisadministratie.
Je maakt deel uit van het MT van het onderwijsservicebureau (OSB) en werkt daarbij nauw samen met de andere leden: de Bestuurssecretaris, Manager Kwaliteit & Onderwijs en Manager Huisvesting & Facilitair. Met elkaar versterk je de organisatie door jouw expertise toe te voegen aan de vraagstukken die er liggen.
Waarom kun jij verschil maken?
In de afgelopen periode is een stevige basis gelegd ten aanzien van de bedrijfsprocessen. Zo is bijvoorbeeld Capisci aangeschaft als tool voor planning en control en worden er periodiek beleidsrijke voortgangsgesprekken gevoerd met de directeuren.
Het is wenselijk sturing te geven aan de inrichting van de financiële administratie om verdere effectiviteit en efficiëntie te realiseren.
Het stafbureau is te verdelen in vier onderdelen:
- Bestuursondersteuning en juridische zaken
- Onderwijs en kwaliteit incl. HR advies
- Huisvesting, facilitair, ICT en inkoop
- Control, financiën en PSA; de eindverantwoordelijkheid voor dit laatste onderdeel ligt bij de business controller.
Competenties & vaardigheden:
• Doel- en resultaatgericht. Je weet als geen ander visie en ambitie te koppelen aan de financiële middelen en houdt zicht op de daaruit voortvloeiende beoogde resultaten.
• Teamspeler. Je hebt een stevige, slagvaardige, afspraak-betrouwbare persoonlijkheid met uitstekende adviesvaardigheden waarbij vak inhoud en relatie gelijk opgaan. Hiermee kan jij met plezier ingewikkelde materie heel simpel uitleggen aan bijvoorbeeld een schooldirecteur, die dat weer kan koppelen aan onderwijskundige doelstellingen.
• Communicatief en sociaal vaardig. In het contact ben je sensitief, sociaal, dienstverlenend, accuraat, transparant, vasthoudend en vertrouwenwekkend.
• Vakman. Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Uitstekende kennis van zowel het vakgebied op inhoud en procesniveau, als van de strategische bedrijfsvoering en control van onderwijsorganisaties.
• Strategische, innovatieve flexibele denker. Scenario’s, risico’s, zoeken naar mogelijkheden, varianten en alternatieven. Zo schat jij de relevantie in van (onderwijs)marktontwikkelingen, maakt de implicaties voor de organisatiestrategie inzichtelijk en onderneemt acties indien nodig.
Functie -eisen:
• Een afgeronde financiële opleiding op HBO+ of academisch niveau.
• Beheersing van het vak business controller/hoofd bedrijfsvoering in de volle breedte.
• Kennis van en ervaring op de vakgebieden financiën, PZ, huisvesting en ICT.
• Aantoonbare affiniteit met het onderwijs, bij voorkeur primair en/of voortgezet onderwijs.
• Sterke communicatieve vaardigheden.
• Ervaring met het opstellen van beleidsdocumenten en financiële rapportages, zoals kwartaalrapportages, jaarrekeningen, risicoanalyses en doorrekeningen van jaarplannen.
• Ervaring met Capisci en QlikView is een pre.
Wat krijg je bij ons?
OZHW biedt:
• Een functie binnen een professionele organisatie, waarin je vanuit een (financieel) gezonde basis in jouw rol kunt bijdragen aan uitdagend onderwijs; jouw vakmanschap krijgt alle ruimte.
• Betrokken, enthousiaste collega’s, korte lijnen naar het College van Bestuur en de Raad van Toezicht.
• Ondersteuning van een bekwame en zeer betrokken staf en bestuurders waarmee het goed ‘sparren’ is over de diverse beleidsterreinen waar jij mee te maken hebt.
• Een functie die wordt ingeschaald in schaal 13 van de cao VO (minimaal € 4.435 en maximaal € 6.178,- bruto per maand exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), vakantie in de schoolvakanties (VO: regio midden) en opname in pensioenfonds ABP.
• Inschaling mede afhankelijk van opleiding en ervaring
• Een tijdelijk contract voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
• Een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering en uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Blijven leren vinden we binnen OZHW niet alleen belangrijk voor onze leerlingen, maar ook voor onze medewerkers.
Hoe kun je reageren?
We nodigen je van harte uit om te reageren op deze functie door je sollicitatiebrief en je curriculum vitae te richten aan mevrouw J. Everts, voorzitter College van Bestuur, en uiterlijk 7 februari 2021 te versturen via onze vacaturesite https://vacatures.ozhw.nl.
De selectieprocedure vindt plaats in de week van 15-18 februari door middel van twee gesprekken met:
- het MT van het OSB en een schooldirecteur
- het bestuur en de financiële commissie van de Raad van Toezicht
Wil je meer weten?
Dan kun je contact opnemen met de controller a.i. van OZHW, de heer Jurjen Biesbroek. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-36441805 of mail jurjen.biesbroek@ozhw.nl.

Plaats

Barendrecht

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Onderwijsgroep OZHW Barendrecht

Plaatsingsdatum

21-01-2021

Ingangsdatum

in overleg

Sluitingsdatum

21-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,60

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Controller

Sector

Basisonderwijs