Skip to content
Coördinator Experiencenter
Coördinator Experiencenter Sterk Techniek Onderwijs regio Venlo 0,4 fte per direct
Coördinator Experiencenter

Functie omschrijving

Sterk Techniekonderwijs (STO)
In 2020 heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de plannen voor versterking van het techniekonderwijs in de regio Noord- en Midden-Limburg goedgekeurd. Daartoe worden activiteiten ondernomen in vier subregio’s waar de regio Venlo er een van is. In een periode van vier jaar (2020- 2023) wordt er flink geïnvesteerd in het techniekonderwijs met het oog op drie landelijke doelstellingen:
  • het verhogen van de instroom van leerlingen in het techn(olog)isch VMBO;
  • het verhogen van de kwaliteit van het techn(olog)isch onderwijs;
  • het verbeteren van de samenwerking in de onderwijsketen en met het bedrijfsleven.
Het  Experiencenter
In de subregio Venlo maken we gebruik van het Experiencenter, een initiatief vanuit Sterk Techniekonderwijs. Het Experiencenter is gevestigd in College Den Hulster (OGVO) in Venlo. 
Het is een plek waar leerlingen kennis kunnen maken met eigentijdse techniek en technologie. Het doel is om leerlingen al van jongs af aan warm te maken en te verleiden voor een toekomst in en met techniek en technologie. Leerlingen kunnen hier basisvaardigheden ontwikkelen met huidige en toekomstige technieken. Het gaat om leerlingen vanuit het primair onderwijs, leerlingen in de onderbouw van het vmbo, leerlingen uit de bovenbouw die gekozen hebben voor een technisch/technologisch profiel en ook studenten vanuit het mbo kunnen gebruik gaan maken van deze voorziening. 
Alle samenwerkingspartners (scholen PO, VO, mbo en bedrijven en verenigingen) die een bijdrage leveren aan het versterken van het techniekonderwijs in de regio mogen hier gebruik van maken. Met het oog op de doorontwikkeling van het Experiencenter zijn we: 

per direct op zoek naar een Coördinator Experiencenter Sterk Techniekonderwijs regio Venlo 
(0,4 FTE)


 

Functie eisen

Informatie over de functie
Het betreft een vacature namens Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) maar je gaat aan de slag voor Sterk Techniekonderwijs in de hele subregio Venlo. Je vertegenwoordigt dus ook andere scholengemeenschappen binnen deze regio (onderdeel van OG Buitengewoon en SOML). Je werklocatie is College Den Hulster (één van de campussen van OGVO).
Het betreft een nieuwe functie binnen onze subregio. Dat betekent dat jij samen met anderen het Experiencenter tot een succes kan maken. Op hoofdlijnen bestaat de functie uit het volgende:
Samenwerking aangaan met scholen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs, bedrijven (profit/non-profit), particulieren en verenigingen. Dit netwerk zet je zo breed mogelijk op. Je zoekt hierin de samenwerking op met onze huidige bedrijvencoördinator die onlangs gestart is met het opbouwen van een netwerk van bedrijven om Sterk Techniekonderwijs te realiseren. In overleg met het netwerk dat je opbouwt breng je concrete initiatieven tot leven in het Experiencenter.
Het ontwikkelen van lesprogramma’s/lesbrieven gericht op de verschillende doelgroepen in het Experiencenter. Denk bijvoorbeeld aan demonstraties van bedrijven, inzet van nieuwe technieken (VR-brillen/drones) in het onderwijs, grote technische projecten etc. Jij weet de verbinding te leggen met vergelijkbare initiatieven elders of binnen de organisatie. Je gaat naar de scholen in het primair onderwijs maar werkt ook samen met het vmbo zodat de mogelijkheden en samenwerking op alle vlakken optimaal wordt. 

Wat verwachten we van jou?
Uiteraard heb jij affiniteit met techniek en innovatieve technologieën. De technieken van de toekomst vind je interessant en je weet je enthousiasme over te brengen op anderen. Naast jouw enthousiasme voor techniek kun je ook lesbrieven en lesprogramma’s samenstellen, samen met en voor docenten. Ervaring in het onderwijs is daarom een sterke pré voor deze functie. Je bent didactisch goed onderlegd. 
Als coördinator ben jij verantwoordelijk voor de doorgroei van het Experiencenter. Dat betekent dat je pro-actief en assertief aan de slag gaat, creativiteit en ondernemingszin behoren tot jouw tweede natuur. Bestaande initiatieven bouw je uit tot een succes maar je weet ook met nieuwe ideeën te komen.  Je bent een goede netwerker, als ambassadeur van het Experiencenter. Je overlegt periodiek met de regiocoördinator waarbij je de voortgang en resultaten bespreekt.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling vindt plaats op projectbasis, tot uiterlijk 31 december 2023. We starten met een aanstelling of een samenwerking voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit voort te zetten voor de duur van het project. Op jaarbasis gaat het om een aanstelling van 0,4 fte. Salaris is gebaseerd op kennis en ervaring en zal conform cao VO bepaald worden (salarisindicatie schaal 10 cao VO). De contractvorm is bespreekbaar afhankelijk van de mogelijkheden.
 

Plaats

Venlo

Provincie

Limburg

Wergever

OGVO

Plaatsingsdatum

05-02-2021

Ingangsdatum

z.s.m.

Sluitingsdatum

21-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,4

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

Schaal 10

Functie categorie

Projectmanagement

Sector

Voortgezet onderwijs