Skip to content
Data-analist onderwijs
Wil jij werken in een omgeving die constant in ontwikkeling is? Waar altijd iets nieuws te leren valt en waarbij je ook nog eens een maatschappelijke bijdrage levert? Dan is dit de baan voor jou!
Data-analist onderwijs

Functie omschrijving

Als data-analist vertaal je beschikbare onderwijsdata naar bruikbare en valide informatie voor de kwaliteit van ons onderwijs. Je verzamelt en koppelt data, voert gerichte analyses uit en kunt deze vertalen naar relevante informatie voor onze scholen. Jouw collega’s zijn door jouw analyses in staat betere keuzes te maken. Je draagt hiermee bij aan beleidsontwikkeling op het gebied van kwaliteit en processen. 

Saai is je werk nooit want je werkt met verschillende databestanden vanuit verschillende disciplines. Het is onze ambitie steeds bredere managementinformatie en analyses te benutten (bijvoorbeeld ook voor PR & marketing en HRM). Daarbij ben je de kartrekker op het gebied van data-analyse voor het stafbureau.

Je werkt o.a. met de volgende systemen: Vensters voor Verantwoording, Magister, MMP/TIG, E-Loo, Intergrip/VVA en AFAS (HRM). 

Wie zijn wij?
Het stafbureau van LMC-VO bestaat uit de afdelingen: afdeling onderwijs & kwaliteit, financiën & control, HRM, digitale zaken, algemene zaken, huisvesting & facilitair en pr & communicatie. De afdeling onderwijs & kwaliteit biedt ondersteuning en advisering op het gebied van onderwijs (inclusief onderwijsondersteuning) en kwaliteitszorg. De afdeling werkt vraaggericht en met evidenties onderbouwd aan onderwijs dat leerlingen uitdaagt en docenten inspireert. Dit doet zij o.a. door advisering, training, coaching, kwaliteitszorg en onderzoek. De afdeling onderwijs & kwaliteit bestaat uit 8 personen. Het team is enthousiast, professioneel en zelfsturend en krijgt veel ruimte voor ideeën en het nemen van initiatieven.
 

Functie eisen

Jij kan duidelijkheid scheppen in ogenschijnlijke wanorde. Je deinst niet terug voor grote databestanden. Je voelt je expert op het gebied van data-analyse en zet jouw expertise graag in voor het onderwijs. Je weet de opbrengst van data-analyse zichtbaar te maken en uit te dragen binnen de organisatie. Je bent in staat jouw analyses op een laagdrempelige manier over te brengen door je te verdiepen in onze scholen en in gesprek te gaan.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van data-analyse.
 • Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van data-analyse (data science, data analytics of business intelligence).
 • Ervaring in het onderwijs is een pre, affiniteit een must.
 • Je bent in staat complexe vraagstukken zelfstandig uit te diepen.
 • Je bent analytisch sterk, zeer nauwkeurig en communicatief vaardig.
 • Je deelt je kennis, vraagstukken en dilemma’s graag met collega’s en andere vakgenoten om jezelf, de stafafdeling en het vak verder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een professionele organisatie waarin directeuren, staf en bestuur prettig samenwerken en trots zijn op ons onderwijs.
 • Een werkplek waar ruimte is voor innovatie en creativiteit.
 • Een levensfase gebonden keuzebudget en een persoonsgebonden budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Onze vakantieregeling loopt geheel gelijk aan de schoolvakanties voorgezet onderwijs.
 • Een dienstverband van 32-40 uur, inschaling in schaal 10 CAO VO (max. €4.301,- bij een fulltime dienstverband).

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

LMC Voortgezet Onderwijs

Plaatsingsdatum

29-01-2021

Ingangsdatum

z.s.m.

Sluitingsdatum

15-02-2021

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

1,0

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

10

Functie categorie

Stafmedewerker

Sector

Voortgezet onderwijs