Skip to content
Directeur (ervaren of startend)
Directeur (ervaren of startend)
Directeur (ervaren of startend)

Functie omschrijving

De Feniks is een openbare basisschool voor kinderen van 4 t/m 13 jaar, waar we leerlingen kennis en vaardigheden leren, die ze nodig hebben in een snel veranderende wereld. Het team van De Feniks speelt hierin een grote rol en heeft als doel leerlingen een omgeving te bieden, waar ze zich veilig en vertrouwd voelen, waarin de omgeving rijk en betekenisvol is en waar reflectie en feedback een belangrijke rol spelen. Vaardigheden als samenwerken, kritisch denken, probleemoplossend vermogen en zelfregulering zijn hierin van belang. We vinden ontwikkeling hierin belangrijk voor de kinderen, zowel als onszelf. Eigenaarschap en duurzaam leren gaan hier hand in hand. Onze kernwaarden zijn hierbij: ik leer met plezier, ik heb respect voor de ander en ik leer hier mezelf kennen. OBS De Feniks is een school waar je je vleugels uit kunt slaan!
 
Functie
Wij zijn op zoek naar een energieke en betrokken directeur voor OBS De Feniks. Wij nodigen ervaren maar ook startende directeuren uit te reageren.
 
OBS De Feniks staat in de nieuwbouwwijk Gravenburg en telt op dit moment 250 leerlingen. Het gemotiveerde schoolteam bestaat uit 24 medewerkers. Naast de directeur, de intern begeleider met locatieleider taken en de leerkrachten, is er een vakspecialist gymnastiek, een administratief medewerker/onderwijsassistente en een conciërge. Het managementteam(MT) bestaat uit de directeur, de intern begeleider en twee coördinatoren voor de onder- en bovenbouw.
 
De komende vier jaren is er een aantal ontwikkeldoelen vastgesteld. Deze vormen de focus voor jouw handelen en zijn opgenomen in ons schoolplan. Je concretiseert met het team de ontwikkelpunten en zorgt voor de realisatie ervan. De directeur houdt in deze uitvoering, samen met het MT, de verbinding met het proces, het team, de leerlingen en de ouders. Daarnaast is De Feniks een gezonde school, waar veel aandacht wordt besteed aan beweging en gezonde voeding.  
 
Je bent als directeur een stevig leider, die het team binnen kaders vrijheid gunt. Je bent laagdrempelig, een verbinder (ook met ouders en kinderen), iemand die vertrouwen geeft, goed kan reflecteren en makkelijk
anderen werk laat oppakken. Je communiceert duidelijk en benadert mensen op een open en positieve manier.
 
Ben je een startende directeur, dan word je gecoacht door een van onze eigen ervaren directeuren. Hij of zij gaat je begeleiden en meenemen in het directeurschap. Zo word je ondersteund op het gebied van strategische en beheerszaken, maar ook op het gebied van personeelszaken en onderwijskundige aansturing. Samen met de ervaren directeur maak je afspraken op maat over de inhoud van de begeleiding en wat jij nodig hebt om je op deze plek te ontwikkelen tot een autonome, integraal verantwoordelijke directeur, die intensief samenwerkt met het team.

Functie eisen

Functie-eisen
Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau op onderwijskundig gebied. Je hebt de schoolleidersopleiding PO afgerond of bent bereid deze te gaan volgen. Wij zoeken een directeur die:
  • een krachtig ‘’mensen-mens’’ is met sterke communicatieve vaardigheden;
  • onderwijskundig goed onderlegd is en oog heeft voor de kwaliteit van het onderwijs;
  • goed zicht heeft op de ontwikkelingen binnen ons onderwijs;
  • nauw samenwerkt met de andere schoolleiders binnen het bestuur en actief bijdraagt aan de onderlinge samenwerkingsverbanden (doorgaande leerlijnen PO/VO);
  • de medewerkers op de juiste plek weet in te zetten, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen waardoor het team optimaal kan functioneren;
  • de doelen en waarden binnen en buiten de schoolorganisatie uitdraagt;
  • bij voorkeur een breed netwerk heeft en goed inspeelt op belangrijke ontwikkelingen in het netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal D11/D12 van de geldende CAO PO. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.861,- / € 5.527,- bij een volledige aanstelling. De inpassing van het salaris is afhankelijk van relevante kennis, ervaring en inschaling van de kandidaat.
 
Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.
 
Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan  trainingen en opleidingsmogelijkheden.
 

Plaats

Groningen

Provincie

Groningen

Wergever

Openbaar Onderwijs Groningen (PO)

Plaatsingsdatum

10-02-2021

Ingangsdatum

z.s.m.

Sluitingsdatum

28-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,7-0,8

Salarisschaal

D11/D12

Functie categorie

Directeur PO

Sector

Basisonderwijs