Skip to content
Docent Bouwkunde Leiden
mboRijnland uit Leiden zoekt een Docent Bouwkunde Leiden per 01-02-2021
Docent Bouwkunde Leiden

Functie omschrijving

Docent Bouwkunde

Werk je als zelfstandige of in het bedrijfsleven, en heb je interesse om jonge mensen voor je vakgebied op te leiden? We gaan graag met je in gesprek over de (parttime) mogelijkheden.

Wat ga je doen?

Je verzorgt op een inspirerende wijze lessen voor de opleidingen Bouwkunde niveau 4. Je begeleidt BOL en BBL studenten en deelt je kennis met collega’s. Je legt een verbinding tussen jouw vakgebied en de context van de beroepen waarvoor je onze studenten opleidt. Hiernaast lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van onderwijs- en opleidingsplannen. In het onderwijsteam Bouwkunde heb je een rol in de studieloopbaanbegeleiding en BPV-begeleiding van studenten en verdeel je samen overige teamtaken. Samen met je collega’s ontwikkel je nieuwe lesplannen, beoordeel je examens en begeleid je bij examenopdrachten. 

Wie zoeken wij?

Belangrijk is dat je kennis hebt van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en bekent bent met o.a. digitale tekenprogramma’s, autocad, revit, sketch up en Bim.

Daarnaast zoeken wij:

- Relevante HBO opleiding en/of actuele werkervaring in de bouwkunde;
- Les ervaring op meerdere niveaus, zowel BOL als BBL is een pre;
- Ervaring met curriculumontwikkeling en onderwijsvernieuwing;
- Kennis van en ervaring met toetsing en examinering;
- HBO werk- en denkniveau;
- Een onderwijsbevoegdheid of de ambitie die te willen behalen.

We vinden het minstens even belangrijk dat je veel pedagogisch en didactisch inzicht hebt en goed kunt organiseren. Je maakt makkelijk contact met studenten, bent goed in het motiveren van studenten en kunt een veilige en uitdagende leeromgeving in de klas creëren. Wij achten het nodig dat je de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied volgt en deze in jouw lessen integreert. Je kiest bewust voor het lesgeven in het middelbaar beroepsonderwijs aan studenten in de leeftijdscategorie van 16-25 jaar. Jij vindt het niet alleen een uitdaging om studenten te helpen een echte vakkracht te worden, maar onderwijs gaat voor jou verder. Jij wilt dat studenten zich ook persoonlijk ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen. Verder ben je een echte teamspeler. Je kunt improviseren en staat klaar voor je collega’s als dat nodig is. Flexibel, dat is wat je bent, en jij voelt je op je gemak in een veranderende en dynamische organisatie. Je hebt er daarom geen probleem mee als je op verschillende locaties moet werken.

Wat bieden wij? 

Afhankelijk van opleiding, ervaring en bevoegdheid word je ingeschaald in de functie van docent LB of docent LC.

Daarnaast bieden wij:

- 8,33% eindejaarsuitkering; 
- Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
- De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
- 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
- Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
- Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
- Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
- Ruime scholingsfaciliteiten. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met vacature verantwoordelijke Ronald Hanselaar via de mail op rhanselaar@mborijnland.nl of per telefoon op 088-2974328.

Reageren?

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

Na je sollicitatie 

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie. 

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Plaats

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

mboRijnland

Plaatsingsdatum

01-02-2021

Ingangsdatum

01-02-2021

Sluitingsdatum

26-02-2021

FTE

1,0000

Functie categorie

Bouwkunde en Architectuur

Sector

Middelbaar beroepsonderwijs