Skip to content
Docent Duits
Twents Carmel College uit Oldenzaal zoekt een Docent Duits per 10-05-2021
Docent Duits

Functie omschrijving

Ben jij enthousiast en wil jij onze leerlingen uit het grensgebied laten ervaren hoe belangrijk de Duitse taal voor ze is? Wij zoeken een energieke docent Duits. Iemand die relatie met leerlingen belangrijk vindt. Je wordt ingezet van bovenbouw gtl tot eerste klas bbl en kbl. Wil jij de kans om tijdens dit zwangerschapsverlof te laten zien dat je een goede plek binnen het onderwijs verdient? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Jouw verantwoordelijkheden
Je geeft lessen Duits aan leerlingen in de onder- en bovenbouw van het vmbo, bbl t/m gtl. Je zet de leerlingen aan tot leren door uitdagende werkvormen en moderne ICT middelen te gebruiken en je richt je lessen actueel, activerend en betekenisvol in. We vinden het belangrijk dat jij beschikt over coachende vaardigheden en creativiteit. De lesmethode die we inzetten is Neue Kontakte.

Jouw profiel
Je beschikt over een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Duits of je bent hiervoor aan het studeren. Wij zoeken een energieke en enthousiaste docent die een goede relatie met leerlingen belangrijk vindt en die in staat is de leerlingen mee te nemen in de liefde voor de Duitse taal. Je bent in staat om binnen een klas te werken met verschillende werkvormen en op verschillende niveaus. Je levert graag een bijdrage aan de ontwikkeling van je vak en de integratie daarvan binnen de vmbo-profielen. Bovendien ben je een teamspeler die openstaat voor feedback en deze ook kan geven.

Jouw werkplek
Het Twents Carmel College is een brede scholengemeenschap voor PrO, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 5 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 552 medewerkers.
We werken in vaste teams die ieder de thuisbasis vormen voor ongeveer 25 personeelsleden en 250 leerlingen. Onze kernwaarden zijn: keuzevrijheid, brede vorming, professionele leercultuur, betrokkenheid en band met de omgeving.

De locatie Potskampstraat kent een breed en uitnodigend aanbod voor de leerjaren 1 tot en met 4. Zo biedt de locatie alle leerwegen aan. Leerlingen uit de bbl en de kbl kiezen uit de profielen: PIE, BWI, MOB, HBR, E&O, Z&W en Groen. De leerlingen uit de gl en de gtl volgen D&P. De locatie heeft het excellentie profiel voor maatwerk.
Het onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel bestaat uit 120 medewerkers, die het onderwijs verzorgen voor ruim 1165 leerlingen. De locatie heeft sterke banden met bedrijfsleven, instellingen en organisaties.

Ons aanbod
Het betreft een parttime baan van 0,6 – 0,7 fte tijdelijk ter vervanging wegens zwangerschapsverlof. Een tweede collega gaat vlak voor de zomervakantie ook met zwangerschapsverlof. Bij gebleken geschiktheid gaan we graag in gesprek over verlenging tot in het najaar 2021. Bij deze baan hoort een passende beloning.
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB).
Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en korting op de premie ziektekostenverzekering.

Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: dhr. H. Middelburg
Functie: Adjunct-directeur
Telefoon: 0541 – 532 333

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Functie eisen

2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Schaal LB, maximaal 4.301,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Plaats

Oldenzaal

Provincie

Overijssel

Wergever

Twents Carmel College

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Ingangsdatum

10-05-2021

Sluitingsdatum

19-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,6 - 0,7

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

LB

Functie categorie

Duits

Sector

Voortgezet onderwijs