Skip to content
Docent Engels
Leerlingen echt voorbereiden op een glansrijke carrière. Dát doe jij als docent Engels.
Docent Engels

Functie omschrijving

Leerlingen echt voorbereiden op een glansrijke carrière. Dát doe jij als docent Engels.
Met een aanstekelijk enthousiasme geef jij op creatieve wijze vorm aan het vak Engels. Door verbanden te leggen tussen de taal en actualiteiten weet jij onze leerlingen uit de onderbouw van het havo en vwo te boeien. Je ziet de leerlingen echt staan en weet wat ze nodig hebben. Zeker nu je met deze vacature samen met jouw team de regie in handen neemt bij het vormgeven van gepersonaliseerd onderwijs, weet jij dat dit jouw plek is. Vanuit jouw onderwijsvisie creëer je maatwerk voor jouw leerlingen. Je weet ze precies in hun kracht te zetten bij Porteum, dus waar wacht je nog op?
Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Met één been in de huidige school en één been in Porteum, wordt volgend jaar een bijzonder jaar. We zoeken daarom een docent met pioniersbloed. Want we laten het traditionele, klassieke onderwijs achter ons en kijken naar de toekomst. En in deze toekomst ligt de focus echt op alle individuele leerlingen van Porteum. Jij bent dé docent Engels die de leerlingen stuk voor stuk kent. Je weet wat ze nodig hebben om de stof eigen te maken en ontwikkelt op die manier je nieuwe lesmethodes. Een geweldige uitdaging die jij zonder twijfel aan durft te gaan. Want dit is precíes de reden waarom je in het onderwijs bent gestapt. Jouw frisse aanpak begint bij het:
 • op creatieve wijze verzorgen van het vak Engels.
 • optreden als een inspirerende en coachende mentor voor jouw eigen mentorklas.
 • samenwerken met jouw collega’s om nieuwe onderwijsmogelijkheden vorm te geven.
 
Samen is beter
We bouwen nú aan de campus. Letterlijk. De gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar vanaf augustus 2021 alle leerlingen en collega’s bij elkaar komen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.
Tot we de schooldeuren van deze campus openen doceer je vanaf SGL.
Een hecht team met vakkundige collega’s zal jou met open armen ontvangen. Jullie werken nauw samen en iedereen wordt binnen zijn of haar kracht ingezet. Op die manier leert iedereen van elkaar zodat jullie samen het beste in elke leerling naar boven brengen.
 
 

Functie eisen

Meer dan een docent
Uiteraard heb je een tweedegraads onderwijsbevoegdheid docent Engels. Ook bezit je een mindset van een echte pionier. Iemand die buiten de getekende kaders durft te kijken. Want iemand die de leefwereld van de leerlingen begrijpt, kan ernaar handelen. Je bent meer dan een docent Engels voor de leerlingen en jouw toekomstige collega’s, je bent een inspiratiebron die:
 • het onderwijs naar een hoger niveau durft te tillen.
 • een ster is in het lesgeven, zowel op didactisch als pedagogisch vlak.
 • het klassenmanagement altijd perfect onder controle heeft.
Nog volop in de weer met je LIO? Ook dan ontmoeten we jou (en eventuele klasgenoten) graag.
 

Arbeidsvoorwaarden

Jouw lef wordt beloond
 • per direct een tijdelijke aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft een aanstelling voor 0,32 fte verdeeld over 2 dagen.
 • brutomaandsalaris tot € 4301 (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • Pensioenregeling.

Plaats

Lelystad

Provincie

Flevoland

Wergever

Scholengemeenschap Lelystad

Plaatsingsdatum

27-01-2021

Ingangsdatum

zsm

Sluitingsdatum

27-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,43

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

LB

Functie categorie

Engels

Sector

Voortgezet onderwijs