Skip to content
Docent geschiedenis
Etty Hillesum Lyceum uit Deventer zoekt een Docent geschiedenis per 19-03-2021
Docent geschiedenis

Functie omschrijving

Ben jij een enthousiaste en energieke docent geschiedenis? Ben je klaar voor een dynamische, tijdelijke baan in de onderbouw havo/vwo op een ambitieuze school? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou. Reageer direct op deze vacature!

Jouw werkzaamheden
Je geeft lessen geschiedenis aan leerlingen uit de onderbouw havo en vwo. Onze voorkeur gaat uit naar een docent die de Engelse taal voldoende beheerst om een drietal lesuren aan onze leerlingen uit het tweetalige atheneum les te geven.

Jouw profiel
  • Je geniet ervan om het beste uit je leerlingen te halen;
  • Je bent een energieke, enthousiaste collega en docent;
  • Je bent leerbaar en in staat goed te reflecteren op je eigen gedrag;
  • Je geeft het goede voorbeeld;
  • Je stelt en bereikt doelen;
  • Je bent bij voorkeur bevoegd voor geschiedenis of studerend voor een bevoegdheid;
  • Je kunt inspelen op de verschillende leervoorkeuren van onze leerlingen, waardoor je goed kunt werken binnen onze onderwijsvisie, die gericht is op 'Persoonlijk Leren';
  • Je kunt goed samenwerken en stimuleert leerlingen om samen te werken;
  • Je stelt prioriteiten en grenzen en handelt daarnaar.
De werkplek
Het Stormink slaagt er in om in een grote school (rond 1000 leerlingen) voor leerlingen en docenten overzichtelijke en kleinschalige leeromgevingen te creëren. De organisatie van de school in vier relatief zelfstandige onderwijsteams speelt daarin een kernrol. Op onze school werken wij graag samen. De lijnen zijn kort en nieuwe medewerkers voelen zich er vaak snel thuis. 
Het Stormink is een brede onderbouwschool (basis-kader-mavo-havo-vwo en internationale schakelklas) die is gehuisvest in een modern gebouw, met bijbehorende faciliteiten.

Op Het Stormink krijgen alle leerlingen les vanuit het onderwijsconcept Persoonlijk Leren. Er is bewust veel ruimte om in te spelen op verschillen tussen onze leerlingen. Bijvoorbeeld verschil in tempo, voorkennis, studiewijze of belangstelling. We halen de 'echte wereld' in de les naar binnen en gebruiken veel praktijkvoorbeelden. Zo wordt het al snel duidelijk waarom je iets leert. Veel van onze leerlingen maken naast boeken en schriften ook gebruik van een laptop als didactisch hulpmiddel. Deze laptop helpt ons bij het vormgeven van onderwijs op maat.   

Wij hechten daarnaast veel waarde aan Talentontwikkeling. Gedurende de hele loopbaan op Het Stormink volgen leerlingen ook talentontwikkelingsprogramma's, waarbij leerlingen een paar maal per jaar een keuze maken uit een divers aanbod. Tijdens deze talentprogramma's werken leerlingen van alle opleidingsniveaus samen in een groep van ongeveer 25 leerlingen.

Wat wij bieden
De vacature betreft een tijdelijk dienstverband in verband met zwangerschapsverlof in de periode van 19 maart tot einde schooljaar, 9 juli 2021. Het gaat om een aanstelling van 0,5 Fte.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VO, Je ontvangt een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een prima pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis. 

Het Stormink is onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum, dat met vijf scholen in de stad Deventer het voortgezet onderwijs verzorgt.
Het Etty Hillesum Lyceum maakt op zijn beurt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Stichting Carmelcollege betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: Yvonne Zweverink
Functie: Teamleider
Telefoon: 0570 - 504 660

Ja, ik solliciteer!
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk (bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren).

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen we niet op prijs. 

Functie eisen

2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Schaal LB, maximaal 4.301,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Plaats

Deventer

Provincie

Overijssel

Wergever

Etty Hillesum Lyceum

Plaatsingsdatum

26-01-2021

Ingangsdatum

19-03-2021

Sluitingsdatum

12-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,5 - 0,5

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

LB

Functie categorie

Geschiedenis

Sector

Voortgezet onderwijs