Skip to content
Docent Groen
Wellantcollege Oegstgeest vmbo uit Oegstgeest zoekt een Docent Groen per
Docent Groen

Functie omschrijving

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.
Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College. Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam: Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema's die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega's en onze regio.


"Je ontwikkelt meer bij Wellant"

De één weet al zijn hele leven dat hij kok wil worden, de ander gaat iets 'met techniek' doen. Een derde heeft nog geen idee, maar wil wél graag met zijn handen werken. Wat al deze leerlingen nodig hebben, bieden wij hen op Wellantcollege Oegstgeest. We zijn een kleine school waarin leerlingen met hun handen werken, maar ook theoretische kennis tot zich nemen. Als docent vorm jij daarin een belangrijke schakel. Je voert coachgesprekken, geeft les in jouw vak en helpt de leerling een grote stap verder bij het ontdekken van zijn eigen kwaliteiten.

Op Wellantcollege Oegstgeest hebben we rond de 400 leerlingen. We zijn een kleine, veilige school waarin we als docent alle leerlingen in ieder geval van gezicht kennen. We werken in de vakgroepen, maar ook als mentorenteams, nauw samen. Samen ontwikkelen we ons onderwijs, digitaal en praktisch, zodat leerlingen klaar zijn voor de toekomst. Leerlingen leren bij ons om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling. Eigenaarschap noemen we dat. Als docenten zijn we ook eigenaar: we gaan zelf op zoek naar hetgeen we nodig hebben om ons nog betere docenten te maken. Of dat nu een opleiding is, lesmateriaal voor in je klaslokaal of tijd voor ontwikkeling.

We zijn een open school, waarin het vanzelfsprekend is dat je bij elkaar naar binnen loopt. Nieuwe docenten worden gecoacht, langer zittende docenten doen lesbezoeken bij elkaar. Onderwijs maken we samen.


Jouw profiel
Wij zoeken een kwalitatief goede docent, die:
 • Beschikt over een onderwijsbevoegdheid of studerend is hiervoor
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en resultaatgericht is
 • Coachend (bege)leiding kan geven aan groepen leerlingen
 • Pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent is
 • Samenwerkt met collega's in een resultaatverantwoordelijk team
 • Enkele jaren relevante ervaring heeft in het vmbo
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden
 • Externe netwerken kan opbouwen en onderhouden
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit
Onze leerlingen werken in de onderbouw met een carrousel en in de bovenbouw met profiel- en keuzevakken. De sectie Groen bestaat op dit moment uit zo'n 9 ervaren tot zeer ervaren vakmensen met passie voor Groen. Hiervan zijn 5 bevoegd docent en 4 onderwijsbegeleiders. De sectie maakt op basis van affiniteit, kennis en ervaring de verdeling qua lessen. Het kan dus voorkomen dat je enorm thuis bent in Groei en Oogst en daardoor ook voornamelijk die lessen zal verzorgen. Verder is er nu ook ruimte bij de lessen Verwerking Agrarische Producten (VAP). In de ideale wereld kan jij een combinatie van Onze leerlingen werken in de onderbouw met een carrousel en in de bovenbouw met profiel- en keuzevakken. De sectie Groen bestaat op dit moment uit zo'n 9 ervaren tot zeer ervaren vakmensen met passie voor Groen. Hiervan zijn 5 bevoegd docent en 4 onderwijsbegeleiders. De sectie maakt op basis van affiniteit, kennis en ervaring de verdeling qua lessen. Het kan dus voorkomen dat je enorm thuis bent in Groei en Oogst en daardoor ook voornamelijk die lessen zal verzorgen. Verder is er nu ook ruimte bij de lessen Verwerking Agrarische Producten (VAP). In de ideale wereld kan jij een combinatie van Groei en Oogst en VAP-lessen verzorgen. We gebruiken de methodes van het Ontwikkelcentrum.

Werkzaamheden
Je werkzaamheden zijn onder meer:
 • Het creëren van een uitdagende leeromgeving
 • Het hanteren van een activerende didactiek
 • Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen
 • Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag
 • Bijdragen aan schoolevenementen en andere activiteiten
Wat bieden wij
Bij ons verdien je een goed salaris, schaal LB maximaal € 4.359,00. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • 13de maand
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen
Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing.

Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat?
Ben je ook zo enthousiast geworden over deze vacature vul dan snel het sollicitatieformulier in via onderstaande button 'direct solliciteren'.

Als je via indeed, meesterbaan of een van de andere kanalen deze vacature hebt gevonden, ga dan eerst naar onze website werkenbijwellant.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de betreffende vacature.

Let op! sollicitaties die per mail of op andere wijze bij ons binnenkomen, kunnen wij niet in behandeling nemen.


Meer weten
Neem contact op met Djaïr Lubsen, corporate recruiter, T: 06-51655394

Hebben we een klik, dan mag je z.s.m. bij ons beginnen!

Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Plaats

Oegstgeest

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Wellantcollege Oegstgeest vmbo

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Sluitingsdatum

12-03-2021

Beschikbaarheid

parttime

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

schaal LB

Functie categorie

Docent Groen

Sector

Voortgezet onderwijs