Skip to content
Docent Nask
Docent(e) Natuur-Scheikunde
Docent Nask

Functie omschrijving

Voor onze school Het Lyceum Vos zijn wij per 02-03-2021 op zoek naar een enthousiaste docent(e) Natuur-Scheikunde, 2e graads. Je geeft les in leerjaar 2 (havo-vwo) en coaching van individuele leerlingen maakt ook deel uit van je werkzaamheden. Het betreft een tijdelijke vacature (ziektevervanging).

Het Lyceum Vos is een relatief kleine school en één van de scholen van de Vlaardingse Openbare Scholengroep. In het gebouw aan de Koninginnelaan is het onderwijs gevestigd voor Gymnasium, Atheneum, havo en het Tweetalig Onderwijs. Wij bieden een meerjarige brugperiode voor leerlingen vanaf het basisschooladvies mavo/havo.

​​​​​​Wij houden rekening met verschillen tussen de leerlingen en leggen het eigenaarschap van het leren ook deels bij de leerling zelf. Leerlingen kunnen o.a. kiezen tussen ondersteuning en/of uitdaging bij de verschillende vakken. Vanuit ons gepersonaliseerd leren bieden we elke leerling een leerroute die is afgestemd op de eigen ambitie en mogelijkheden. Formatieve en summatieve evaluatie en de feedback die daaruit voortkomt vormen een belangrijke basis van het leerproces.
 
In de onderbouw werken we zonder cijfers, In plaats daarvan gebruiken we een niveauaanduiding die past bij het ambitieniveau. In de bovenbouw wordt wel gewerkt met een beoordeling op basis van cijfers. Dankzij heldere afspraken weten onze leerlingen wat ze moeten doen, wat ze moeten leren en waar ze het voor nodig hebben.
 
Het gepersonaliseerde leren brengt ook met zich mee dat we onze leerlingen leren hoe je moet werken op je eigen niveau. De leerling houdt zijn planning bij in de Plenda. Elke leerling heeft naast een mentor ook een persoonlijke coach. Wekelijks heeft de coach een één op één gesprek met elk van zijn leerlingen op basis van de Plenda. Werken op een manier die goed bij je past wordt bij ons stevig begeleid. Als school vinden we het belangrijk dat je veel over jezelf leert: wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
 
De lesstof bieden we bij elk vak aan in leerdoelen. Zo weet je steeds welk doel je moet gaan bereiken. In de onderbouw heeft een leerling ongeveer 20 vaste lesuren en 13 zogenaamde inschrijfuren waarbij de leerling vooraf op basis van de aangeboden leerdoelen kiest welk vak hij volgt in het inschrijfuur. Bij elk leerdoel hoort een werkdoel. Als je een leerdoel hebt behaald, kun je dit op formatieve wijze aan de vakdocent bewijzen. Soms met een toets, soms met een gesprekje of een presentatie. Fouten maken mag bij ons, ook in je schoolwerk. Feedback wordt gezien als de basis onder het leren. 
 

Functie eisen

Affiniteit met de doelgroep en bereidheid om gepersonaliseerd leren eigen te maken.

Gepersonaliseerd leren is onderwijs waarbij leerlingen, begeleid door hun coach, actief bezig zijn met de voorbereiding op hun toekomst. Het Lyceum Vos biedt iedere leerling een persoonlijke leerroute. We dagen leerlingen uit door per vak te kiezen voor het niveau dat bij hun past, zo krijgen zij inzicht in het eigen leren.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO VO.

Plaats

Vlaardingen

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Het Lyceum Vos

Plaatsingsdatum

01-02-2021

Ingangsdatum

02-03-2021

Sluitingsdatum

15-03-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0.6

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

LB

Functie categorie

Natuurkunde

Sector

Voortgezet onderwijs