Skip to content
Docent Nederlands
Randstad Onderwijs uit Rotterdam zoekt een Docent Nederlands per 2020-11-01
Docent Nederlands

Functie omschrijving

Wij krijgen vaak vacatures voor docent Nederlands binnen in de regio Rotterdam - Drechtsteden. Na de kerstvakantie zien we vaak een piek aan (tijdelijke) vacatures. Met name voor het VO zoeken we nu naar docenten.

Ook in het nieuwe jaar zal gemiddeld 20% van het onderwijs fysiek gegeven worden. Het onderwijs blijft, ook in het nieuwe jaar zal de vraag naar extra docenten blijven, is het online of offline. Dagelijks zijn we in contact met scholen om juist nu inzicht te krijgen in de formatie. Ben je nog op zoek naar een baan voor in het VO, solliciteer en wij gaan graag met je in gesprek over een passende baan.

wat bieden wij jou
 • Een marktconform salaris volgens CAO VO
 • Scholingsmogelijkheden
 • tijdelijke opdrachten of in vaste dienst
 • Ontwikkeling leerlingen staat centraal
wie ben jij

Als docent Nederlands heb je passie voor de Nederlandse taal en weet jij de verbinding te maken met de doelgroep in het VO.

Ben jij die enthousiaste docent Nederlands met ruimte over in je rooster of wellicht nog in opleiding? Geen probleem! Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

 • Een bekwaam docent met onderwijsbevoegdheid óf in de afrondende fase van de lerarenopleiding Nederlands;
 • Een pabo docent die graag de overstap wil maken naar het VO;
 • Vakdidactisch en pedagogisch sterk;
 • Op de hoogte van huidige ontwikkelingen in het onderwijs;
 • Op de hoogte van de belevingswereld van de huidige scholieren.
wat ga je doen

Jij draagt bij aan het gezamenlijke succes en investeert in de relatie met jouw leerlingen. Jij kan de aandacht naar jezelf en naar de doelen brengen. Als docent neem je ook de rol van didacticus aan. Hierbij weet jij hoe je jouw leerlingen motiveert. Je bent in staat om het leerproces van jouw leerlingen individueel en als groep te sturen en te begeleiden. Je kan de leerstof op verschillende manieren aanbieden, de juiste vragen stellen en feedback geven op de antwoorden die door je leerlingen worden gegeven.

waar ga je werken

De school, onderdeel van CVO Rotterdam, verzorgt modern, praktisch en afwisselend onderwijs en zowel gericht op zelfstandigheid als op samenwerken. Het gaat over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over motivatie, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en vertrouwen in jezelf. Er wordt onderwijs gegeven dat draait om meer dan kennis en vaardigheden: wie wil je worden als mens?

 • onderwijs in ontwikkeling
 • ontwikkeling leerlingen staat voorop
 • midden in de samenleving

Naast flexcontracten, bieden wij ook contracten met zekerheid voor langere tijd. Tevens biedt onze vakschool mogelijkheden voor het halen van ween tweede onderwijsbevoegheid. Dus heb jij bijvoorbeeld een pabo-achtergrond of een andere bevoegdheid maar wel ervaring in het lesgeven voor het vak Nederlands? Reageer dan zeker ook!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Randstad Onderwijs

Plaatsingsdatum

04-02-2021

Ingangsdatum

2020-11-01

Beschikbaarheid

fulltime

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

4359.0

Functie categorie

Nederlands

Sector

Basisonderwijs