Skip to content
Docent Nederlandse Gebarentaal
Stichting Koninklijke Auris Groep uit Rotterdam zoekt een Docent Nederlandse Gebarentaal per 09-02-2021
Docent Nederlandse Gebarentaal

Functie omschrijving

Waar ga je werken

Auris ondersteunt ouders met ambulante behandeling in de thuissituatie. Communicatie met een kind dat doof of slechthorend is, of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft, gaat niet altijd vanzelf. Tijdens de behandeling werkt de docent NGT samen met de ouders aan de taalverwerving van het kind. De ouders krijgen ook tips en adviezen om de communicatie tussen hen en hun kind te verbeteren. Kijk voor meer informatie op onze website. 


Wat ga je doen

Jij zorgt ervoor dat cliënten van Auris zich (beter) kunnen uiten! Als docent NGT verzorg je NGT-lessen aan ouders van een jong kind dat doof/slechthorend is en in zorg is bij Auris. Deze cliënten zijn onder behandeling bij Auris en zij ontvangen samen met ouders extra ondersteuning in de thuissituatie. 


Als Docent NGT zet jij je elke werkdag in om bij cliënten extra vertrouwen, communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden te ontwikkelen. De cliënten waar je voor werkt zijn tussen de 1 en de 5 jaar. Het is dus belangrijk dat je aan kunt sluiten op hun belevingswereld en goed om kunt gaan met het jonge kind. 


De werktijden zijn verschillend en er wordt voornamelijk een beschikbaarheid in de avonden gevraagd, omdat je minimaal twee avonden per week ingezet wordt bij verschillende cliënten in de regio. 


Vanaf juni 2021 zijn wij op zoek naar een docent NGT voor 24 uur per week voor de regio Midden. Hier vallen ook twee avonden onder. Ben je eerder beschikbaar dan juni? Dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren. Ook bestaat er een mogelijkheid om vanaf die datum tijdelijk nog 12 uur extra op de behandelgroep van Auris te werken vanwege een zwangerschapsvervanging van de NGT docent. Dit gaat om een periode van 4 maanden. 

Functie eisen

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou;

 • een aantrekkelijke functie in een deskundig multidisciplinair team
 • een boeiende doelgroep
 • een zelfstandige en afwisselende baan
 • een open werkcultuur met deskundige collega’s
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO GZ, inschaling FWG 50, maximaal €3.624,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • aansluiting bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • een tijdelijk dienstverband van 24 uur per week voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op verlenging


Wie ben jij

Jij bent een enthousiaste en didactisch sterke NGT docent die zich graag inzet voor een jonge doelgroep. Daarnaast neem jij mee;

 • een afgeronde bachelor opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal.
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep jonge kinderen
 • de competenties om inhoudelijk collega’s te kunnen ondersteunen op het gebied van gebaarvaardigheid
 • het talent om het (gebaren)taalaanbod en (gebaren)taalactiviteiten aan te bieden die aansluiten op het taalniveau van de peuters
 • een zelfstandige werkhouding, die ook in een in multidisciplinair team functioneert
 • de gave om speels, planmatig en doelgericht te kunnen werken
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren. Je kunt reageren tot en met 21 februari 2021 . De sollicitatiegesprekken vinden op een later moment plaats. 

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je terecht bij Marije Koeman, Teamleider Zorg, regio Midden via m.koeman@auris.nl. Voor vragen over de zwangerschapsvervanging kun je terecht bij Claudia van Gaalen, Teamleider Zorg via 06 11 72 05 55.

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Stichting Koninklijke Auris Groep

Plaatsingsdatum

09-02-2021

Ingangsdatum

09-02-2021

Functie categorie

Alle vakken

Sector

Speciaal (basis) onderwijs