Skip to content
Docent (V)Speciaal Onderwijs
Docent Speciaal Onderwijs
Docent (V)Speciaal Onderwijs

Functie omschrijving

Structuur bieden, uitdagen, motiveren, begeleiden, stimuleren en successen vieren. Jij doet ’t allemaal!
Daan heeft een visuele, (ernstig) meervoudige beperking en kan zich moeilijk uiten. Hij raakt gefrustreerd als iets niet lukt. Daarom bied jij de leerstof gestructureerd en in kleine stapjes aan. Hierdoor zie je hem opbloeien. Wat hij echt leuk vindt? Muziek! Daar kan hij zich helemaal in verliezen. Vooral zelf trommelen vindt hij geweldig. Een perfecte manier om zijn motoriek te verbeteren.

Jouw rol Docent VSO bij Bartiméus in Doorn
Jij weet precies wat Daan en jouw andere leerlingen nodig hebben om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Zowel individueel als op groepsniveau. Daar stem je het didactisch-, pedagogisch- en het zorgplan op af. Bij de uitvoer kun je rekenen op de ondersteuning van een Onderwijsassistent en een Zorgmedewerker. Samen verzorgen jullie onderwijs en begeleiding aan (zeer) moeilijk lerende, visueel en (ernstig) meervoudig beperkte leerlingen. Dit zijn zo’n 6 tot 8 leerlingen, zodat jij je aandacht goed kunt verdelen. Hun leeftijd? Die varieert tussen de 12 en 20 jaar, waarbij hun ontwikkelingsniveau tussen de 2 en 6 jaar ligt. Als docent op de Bosschool van Bartiméus ben je breed inzetbaar. Kortom, een unieke uitdaging waarbij je niet alleen jouw leerlingen helpt te groeien, maar ook zelf volop mogelijkheden krijgt om je blik te verruimen en je expertise te vergoten. Als bevlogen leerkracht sta jij elke werkdag weer klaar om:
 • Adaptief belevingsgericht onderwijs te realiseren. Je houdt hierbij rekening met specifieke onderwijsbehoeften en de mogelijkheden van individuele leerlingen.
 • Een optimaal pedagogisch klimaat te creëren in je klas.
 • Samen met de ouders opstellen van een zorgplan zodat jouw leerlingen optimaal kunnen genieten van het onderwijsaanbod
 • Groepsplannen en ontwikkelingsperspectieven op te stellen en te evalueren.
 • Deel te nemen aan multidisciplinaire overleggen.
 • Contacten te onderhouden met ouders, begeleiders en interne collega’s die ook werken met jouw leerlingen.
Wij zijn Bartiméus
Wij zijn Bartiméus. Met zo’n 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. We zijn er voor hun naasten en voor de professionals om hen heen. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die we bieden. We stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven.

Wie ben jij?
Veelzijdig? Check! Creatief? Check! Oplossingsgericht? Check! Met een groot inlevingsvermogen? Uiteraard! Probleemloos vink jij ons wensenlijstje af. Deze eigenschappen zijn voor jou als enthousiaste onderwijsprofessional namelijk heel vanzelfsprekend. Jij hebt passie voor je vak en een hart voor leerlingen zoals Daan, die dankzij jouw toewijding, aanmoediging en geduld zichzelf en de mensen om hem heen versteld doet staan. En daar mag je best trots op zijn. Net als op je collegialiteit en vermogen om samen te werken. Onderwijs is immers teamwork. Zeker bij Bartiméus, waar expertise, zorg en onderwijs hand in hand gaan. Verder neem je mee:
 • Een afgeronde pabo opleiding (dit VSO valt onder primair onderwijs ivm de doelgroep), eventueel aangevuld met een Master Special Educational Needs.
 • Affiniteit met de doelgroep en inzicht in het werken met kinderen en jongeren met een intensieve zorgvraag.
 • Ervaring met het werken in een multidisciplinair team.
 • Digitale vaardigheden en ICT-basiskennis.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
Wat bieden we jou
 • Een uitdagende baan waarbij je écht het verschil maakt voor een bijzondere doelgroep.
 • Een jaar contract met uitzicht op vast dienstverband voor 24 uur per week
 • Werkdagen dit schooljaar zijn op maandag, dinsdag en vrijdag. Dit is wel nog te bespreken in afstemming met je duo.
 • Salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Primair Onderwijs (L11) met een maximum van €4.434 per maand.
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden in de vorm van een uitgebreid inwerktraject en diverse trainingen en opleidingen.
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
Enthousiast? Solliciteren is heel eenvoudig
Gebruik de link op onze vacaturepagina en de rest wijst zich vanzelf. Solliciteer in ieder geval vóór 31 januari, want dan sluiten we de vacature. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 februari. Zijn we beiden nog steeds enthousiast, dan nodigen we je graag uit om een halve dag mee te lopen en sfeer te proeven. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jorieke Streef, Locatieleider Bosschool, via 0343-526575 of 06-38403523. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Plaats

Zeist

Provincie

Utrecht

Wergever

Stichting Bartiméus

Plaatsingsdatum

19-01-2021

Sluitingsdatum

19-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0.6

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Docent SO

Sector

Speciaal (basis) onderwijs