Skip to content
Gedragswetenschapper - Het Olivijncollege
Stichting Koraal Groep inz. Het Driespan uit Etten Leur zoekt een Gedragswetenschapper - Het Olivijncollege per
Gedragswetenschapper – Het Olivijncollege

Functie omschrijving

Voor het Olivijncollege in Ossendrecht zoeken we een Gedragswetenschapper. Op Het Olivijncollege ondersteunen we de jongeren, van 12 - 18 jaar oud, om met betrokkenheid en vanuit veiligheid nieuwe kansen te zien en met zelfvertrouwen de nieuwe kansen aan te pakken.

Ben jij die creatieve collega, die meedenkt in mogelijkheden over hoe we de leerlingen het beste kunnen begeleiden en de ouders/opvoeders het beste kunnen adviseren?

Over de functie


Het Olivijncollege is met spoed op zoek naar een gedragswetenschapper. Het betreft een reguliere aanstelling met uitzicht op vast voor 0.4 wtf - 0,6 wtf. Werkdagen in overleg vast te stellen.

Jouw ervaring en expertise zorgt voor verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg.
Op de leefgroepen maak jij de verbinding met een (nieuwe) jongere op de leefgroep en ben je essentieel in de begeleiding zowel op de leefgroep als op onderwijs. Zicht hebben op hoe deze verbinding in de praktijk vorm gegeven kan worden is belangrijk. Je hebt een duidelijke rol in het schrijven van het integratieve beeld van een jongere in het OPP. Verder ben je lid van de Commissie van Begeleiding, die een wettelijke taak heeft.

Qua persoonlijkheid ben je open, leerbaar en zowel communicatief als schriftelijk sterk is. Naar de docenten toe ligt er een rol in het uitbreiden van kennis op het gebied van de problematieken van jongeren in de gesloten setting en het begeleiden van docenten in de gewenste aanpak/benadering/begeleiding van de jongeren. Daarnaast adviseer je het management.

We hopen en verwachten dat je bijdrage zich ook kenmerkt door onze vier kernwaarden: innovatief, transparant, samen en onderscheidend. En dat je dit op geheel eigen wijze vorm geeft.

Over Het Olivijncollege

Het Olivijncollege maakt onderdeel uit van Het Driespan en is een cluster-4-school die onderwijs en begeleiding op maat biedt. De leerlingen die tijdelijk bij Via Almata zijn geplaatst, zijn tussen de 12 en 18 jaar. Ze hebben vaak veel ondersteuning nodig in het reguleren van hun gedrag en/of in de sociaal-emotionele ontwikkeling. We bieden in principe het onderwijsaanbod van de school van herkomst. Mocht deze er niet zijn, dan ondersteunen we de leerlingen bij hun zoektocht naar een passende plek waarbij we uitgaan van wat zij kunnen, willen en waar ze goed in zijn. Dat doen wij niet alleen. We gaan in gesprek met ouders/verzorgers, Via Almata en andere zorgpartners die hierbij betrokken zijn. Het doel van de gezamenlijke inspanningen is het verminderen van probleemgedrag en het bieden van een reƫel toekomstperspectief.

Over Het Driespan

In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op elf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze website www.koraal.nl.

Wat vragen wij van jou
 • een afgeronde universitaire studie;
 • in staat te reflecteren op eigen handelen;
 • brede theoretische kennis van en inzicht in (de ontwikkelingen op) het vakgebied en het algemene terrein van de leerlingbegeleiding;
 • kennis van en inzicht in het primaire onderwijsproces;
Kandidaten met ervaring binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs hebben onze voorkeur.

Wat bieden wij
 • je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband conform CAO Primair Onderwijs;
 • de functie van gedragswetenschapper A wordt ingeschaald in schaal 11, conform CAO Primair Onderwijs;
 • een enthousiast team met betrokken collega's, die elke dag met passie en bevlogenheid klaar staan voor elkaar en de leerlingen;
 • een open sfeer, met ruimte voor wie je bent en wat je vanuit je zijn kunt bijdragen;
 • een afwisselende en uitdagende baan, waar je veel ervaring op kunt doen en de ervaring die je al hebt op alle fronten kunt inzetten en delen;
 • een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering;
 • na je start en gedurende je loopbaan bij Het Driespan wordt er ruimte en begeleiding geboden voor je persoonlijke ontwikkeling.
Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Fonny Docter, schoolleider a.i. Het Olivijncollege, via het telefoonnummer 06-20 94 20 89. Wil je meer lezen over Het Olivijncollege, bezoek dan onze website www.koraal.nl.

Solliciteren

Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan ontvangen we graag zo spoedig mogelijk je motivatie en CV.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Plaats

Etten Leur

Provincie

Noord-Brabant

Wergever

Stichting Koraal Groep inz. Het Driespan

Plaatsingsdatum

04-02-2021

Sluitingsdatum

31-03-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,6 FTE

Dienstverband

Tijdelijk

Functie categorie

Orthopedagoog

Sector

Speciaal (basis) onderwijs