Skip to content
Groepsleerkracht
Wij zoeken een enthousiaste leerkracht voor een superleuke groep 7!
Groepsleerkracht

Functie omschrijving

 “Leren voor het leven”: dat is het motto van het onderwijs op OBS Het Atelier. Wij willen onze kinderen opleiden tot ondernemende, onderzoekende, leergierige, zelfstandige en sociale individuen, die goed samen kunnen spelen, werken en leven.

Over twee jaar verhuist onze school naar een nieuw schoolgebouw in Holland Park met prachtige onderwijsfaciliteiten en veel groene buitenruimte. Voor ons onderwijsteam zoeken wij:

een enthousiaste leerkracht voor groep 7 (0,4 – 0,6 fte, m.i.v. 1-2-‘21;
evt. binnen het bestuur direct mogelijkheid voor uitbreiding fte, op termijn binnen school ook.)


Voel jij je helemaal thuis in een bovenbouwgroep en wil je meebouwen aan een nieuwe school binnen een enthousiast team in de hipste wijk van Diemen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Op Het Atelier wordt in de ochtend een stevige basis gelegd met vooral aandacht voor de vakken rekenen, taal en lezen. In de middag wordt vaak onderwijs gegeven op basis van thema’s. Onze succesvolle lesmethodiek, het International Primary Curriculum, is oorspronkelijk ontwikkeld voor internationale scholen. De nadruk ligt hierbij op wereldoriëntatie en het kunst- en cultuuronderwijs.

Op onze school worden alle leerkrachten geschoold in de Kanjertraining, om de kinderen te helpen bij de omgang met elkaar en met hun eigen gevoelens. Op deze manier werken kinderen aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling en waarborgen wij een veilig sociaal-pedagogisch klimaat.

Wij bieden:
  • Een fijn team met een mix van ervaren en startende collega’s. In 2018 is de school gestart met het werken met het ateliers-concept dus wij leren iedere dag weer met én van elkaar. Leerlingen én leerkrachten zijn bij ons op school eigenaar van hun eigen leerproces.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen. Alle collega's zitten in werkgroepen die de ontwikkeling van de school samen vormgeven. De samenstelling van deze werkgroepen gebeurt op grond van ervaring, belangstelling en opleidingswensen. Nieuwe leerkrachten worden volgens een vast programma begeleid door hun duo-of bouwcollega en de intern begeleider.
  • Leerlingen werken zowel in schriften, werkboeken als op chromebooks of iPads. Chromebooks worden ingezet om te oefenen met software die bij de methodes hoort. Daarnaast worden ze intensief gebruikt bij het projectonderwijs in de middag.
  • Vakdocenten voor lichamelijke opvoeding, drama en muziek. Ook hebben wij vakdocenten in de zogenaamde fun-ateliers. Dit zijn facultatieve lessen onder en na schooltijd.
  • Zo min mogelijk administratieve rompslomp. We kijken graag kritisch naar het documenteren van leervorderingen van onze leerlingen.
 
Wij verwachten:
  • Ondernemingszin
  • Leergierigheid
  • Eigenaarschap
  • Professionaliteit
  • Collegialiteit
 
Op www.obshetatelier.nl vind je veel informatie over onze school en krijg je een beeld van ons nieuwe schoolgebouw en misschien jouw nieuwe werkplek!

Ben je geïnteresseerd in deze functie en beschik je over een afgeronde PABO-opleiding? Neem dan contact op met Jan Heijmans, telefoonnummer 06 216 845 52 of stuur een e-mail naar directie@obshetatelier.nl. Wij ontvangen jouw reactie liefst nog vandaag, maar in elk geval graag vóór 12 januari.
 
 
 
 
 
 
 

Plaats

Diemen

Provincie

Noord-Holland

Wergever

OBS Het Atelier

Plaatsingsdatum

20-12-2020

Ingangsdatum

1 maart 2021

Sluitingsdatum

12-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,6

Dienstverband

Vast

Salarisschaal

L10

Functie categorie

Groepsleerkracht

Sector

Basisonderwijs