Skip to content
Leerkracht bovenbouw
SBO Van Heuven Goedhart uit Rotterdam zoekt een Leerkracht bovenbouw per
Leerkracht bovenbouw

Functie omschrijving

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder SBO van Heuven Goedhart.
In de wijk IJsselmonde, op Rotterdam-Zuid, staat onze school voor speciaal basisonderwijs. Een school waar leerlingen komen, die van het samenwerkingsverband een toelaatbaarheidsverklaring hebben gekregen, omdat het op de reguliere basisschool niet lukt om hun talenten te laten zien en zich voldoende te ontwikkelen. Onze leerlingen hebben in de eerste plaats moeite met leren.
Waarom lukt het deze kinderen dan wel op het SBO?

Ons verhaal, jouw visie als leerkracht

Op SBO van Heuven Goedhart zijn de groepen kleiner (ca. 15 leerlingen), waardoor de leerkracht meer tijd heeft voor het kind. We sluiten aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind en stellen vandaaruit hoge doelen. We laten ze weer succes ervaren en zien daarmee het plezier om te leren en hun motivatie toenemen. Van een leerkracht vraagt dit sterke pedagogische en didactische vaardigheden. Om de gestelde doelen te kunnen halen ligt er voor de leerkracht de uitdaging om dit voor de groep goed te organiseren en daarin vooral te differentiëren. Het grootste deel van ons team heeft een master- of post HBO -opleiding.

Wat kan je van SBO van Heuven Goedhart en Stichting BOOR verwachten?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO, dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

Maar er is meer:
Op SBO van Heuven Goedhart werken we met elkaar, in een klein team, aan de constante verbetering van ons onderwijs en zorgen we voor een plek waar onze kinderen het beste uit zichzelf halen. In december 2021 verhuizen wij naar een prachtig nieuw gebouw, waar wij onderdeel gaan uitmaken van het Kindcentrum IJsselmonde, samen met de voormalige OBS de Kubus en OBS de Groene Palm (Die reeds gefuseerd zijn tot Kindcentrum IJsselmonde).
Dit schooljaar staat in het teken van de overgang naar Kindcentrum IJsselmonde. Hier zal gewerkt gaan worden in Units, daarnaast heb je daar de mogelijkheid om jouw expertise en kwaliteiten in te zetten binnen de thema/atelier lessen. Wij bieden jou een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling voor 0,8 fte - 1,0 fte (minder is ook bespreekbaar). CAO PO salarisschaal L11.

Wat kenmerkt onze school:
  • Intensieve leerling- en oudercontacten, waarbij transparantie voorop staat: “We doen het samen”!
  • Een uitdagende werkomgeving waar collega’s klaar staan voor elkaar
  • Een team, waar we leren van en met elkaar en dat houdt van humor en gezelligheid
  • Sterk pedagogisch klimaat, waarbij de Kanjertraining de leidraad vormt.
  • Goede balans tussen cognitieve- en sociale-emotionele ontwikkeling van de leerlingen
  • Plezier in leren en een goed zelfbeeld bij de leerlingen vormen de basis van ons onderwijs.
  • Lesgeven volgens het Doordacht Passend Lesmodel, waarbij we aansluiten bij het niveau van de leerlingen.

Wat we van jou verwachten

Ben jij een leerkracht die houdt van hard werken, die wil investeren in de leerlingen, het team en de school èn ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is SBO van Heuven Goedhart de school die bij je past. De afgelopen jaren is de school sterk gegroeid. Per 1 februari 2021 zijn we op zoek naar een ervaren leerkracht, liefst fulltime beschikbaar met SBO ervaring , voor een bovenbouwgroep.
Pré:
  • Ervaring met de doelgroep, moeilijk lerend
  • Ervaring met internaliserend en externaliserend gedrag

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe via sollicitatie@stichtingboor.nl.
Heb je vragen of wil je nog wat meer informatie, neem dan contact op met Saskia Spierings (Directeur) op 06-46 37 43 33 of mail naar saskia.spierings@stichtingboor.nl


Nadere informatie en solliciteren:

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

SBO Van Heuven Goedhart

Plaatsingsdatum

18-01-2021

Sluitingsdatum

18-02-2021

FTE

0,8 fte - 1,0 f

Functie categorie

Open vacature

Sector

Basisonderwijs