Skip to content
Leraar FBO (mbo niveau 1)
Zie jij het als een uitdaging om het niveau van de leerlingen van Entree naar een hoger level te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Leraar FBO (mbo niveau 1)

Functie omschrijving

Voor de onderwijsafdeling Funderend Beroepsonderwijs (FBO) zijn wij ter vervanging van zwangerschapsverlof op zoek naar een leraar die op de eerste plaats een duidelijke affiniteit heeft met de doelgroep, ervaring heeft als mentor en in staat is om alle voorkomende onderdelen / vakken te geven.

Vanwege de dynamiek op de afdeling betreft het een tijdelijke aanstelling van maximaal één jaar.

Waar ga je werken?

Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. We zijn een echt Community College, een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen, met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het college biedt gelegenheid om ambities vorm te geven binnen een plezierige, inspirerende werkomgeving.

De Entree opleiding bevindt zich op de locatie Weidonklaan, ’s Hertogenbosch. De studenten hebben door omstandigheden nog geen diploma en kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken. Met name als het gaat om kennis en houding in het algemeen. De diversiteit qua achtergrond, problematieken en capaciteiten binnen de Entree is groot.

Binnen de Entree bieden we verschillende opleidingsrichtingen aan van handel tot horeca en van logistiek tot techniek. De volgende lessen worden gegeven; Nederlands, rekenen (2F), burgerschap, praktijkvakken (koken, creatief, winkel en zorg), sociale en werknemersvaardigheden.
 
Wat ga je doen?
- De leerlingen op een plezierige en effectieve wijze lesgeven, afgestemd op hun opleiding, leerwensen en beginniveau.
- Het begeleiden van leerlingen op school en/of in de praktijk.
- Het samenstellen van leer- en oefenmateriaal en van de les- en leermethode, alsmede de begeleiding en beoordeling van examens.
- Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van het management op dat gebied.
- Een bijdrage leveren aan de afstemming van het proces m.b.t. toetsing en examinering alsmede het leveren van een bijdrage aan de toetsontwikkeling.
- Deelnemen aan vak en werkgroepen en uitvoeren van diverse taken binnen de afdeling.

Functie eisen

 
Wat verwachten we van jou?
- Kennis van en ervaring met de vakgebieden en de bedrijfspraktijk.
- Algemene theoretische kennis van pedagogische en didactische methoden en technieken.
 
- Vaardig in het overdragen van kennis.
- Vaardig in het begeleiden en motiveren van leerlingen en het opzetten van onderwijsprogramma’s.
- Vaardig in het toepassen van pedagogische en didactische methoden en technieken.
- Vaardig in het samenwerken binnen een team.
 
- Afgeronde (relevante) Lerarenopleiding.
- Afgeronde (relevantie) HBO opleiding aangevuld met een pedagogisch didactisch getuigschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we?
Het salaris voor deze functie ligt tussen de €2915,- en € 4359,- bruto per maand op fulltime basis (LB schaal, cao MBO). Verder biedt het Koning Willem I College uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vakantieregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot Leraar dan bedraagt het maximale aanvangssalaris € 3916,- bruto op basis van een fulltime aanstelling (schaal 9).

Het betreft een tijdelijke vacature van maximaal één jaar.

Plaats

Den Bosch

Wergever

Koning Willem I College

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Ingangsdatum

z.s.m.

Sluitingsdatum

08-03-2021

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

1

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

LB

Functie categorie

Vakleerkracht

Sector

Middelbaar beroepsonderwijs