Skip to content
Leraar - Het Driespan - Het Olivijncollege
Stichting Koraal Groep inz. Het Driespan uit Etten Leur zoekt een Leraar - Het Driespan - Het Olivijncollege per
Leraar – Het Driespan – Het Olivijncollege

Functie omschrijving

Het Driespan zoekt voor Het Olivijncollege te Ossendrecht een tijdelijke Leerkracht, waarbij uren in overleg te bepalen zijn. Het Olivijncollege is een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Ossendrecht voor leerlingen die tijdelijk verblijven bij Via Almata, een instelling voor gesloten jeugdzorg. De leerlingen zijn tussen 12 en 18 jaar. Ze hebben vaak veel ondersteuning nodig in het reguleren van hun gedrag en/of in de sociaal-emotionele ontwikkeling.


Over de functie


Het Olivijncollege is per direct op zoek naar een tijdelijke Leerkracht, waarbij werktijdfactor en werkdagen in overleg zijn te bepalen.
De opdracht zal voor een periode tot tenminste het einde van het (kalender)jaar, maar aangezien je in onze interne bestuurspool instroomt willen we je duurzaam verbinden aan het Driespan.
Mocht de opdracht op het Olivijncollege op termijn vervuld zijn, dan zetten we je in overleg in op een andere locatie binnen de Stichting.

Kandidaten met ervaring binnen het speciaal onderwijs of extra kennis en expertise van de doelgroep hebben onze voorkeur.
We hopen en verwachten dat je bijdrage zich ook kenmerkt door onze vier kernwaarden; innovatief, transparant, samen en onderscheidend.

Daarnaast vinden we het erg van belang, dat je een sterke affiniteit hebt met onze leerlingen. Liefst vanuit eerder opgedane (praktijk)werkervaring.
We zoeken bij het Olivijncollege een echte aanvulling op het team, een stevige persoonlijkheid met kennis en kunde van het doelgroep. Met passie voor het onderwijskundige deel en overzicht (en overwicht) op het pedagogische aspect.
Een goede gespreks en sparringspartner voor de ervaren collega's binnen het hechte team, iemand met hart voor ons type onderwijs, waar je op kan bouwen en vertrouwen!

Over Het Olivijncollege
Het Olivijncollege te Ossendrecht maakt onderdeel uit van Het Driespan en is een cluster 4 school die onderwijs en begeleiding op maat biedt. Het Olivijncollege wil samen met Via Almata de regionale specialist zijn in de opvoeding, de behandeling en het lesgeven aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, die via een rechterlijke maatregel binnen de instelling worden geplaatst. Het doel van de gezamenlijke inspanningen is het verminderen van probleemgedrag en het bieden van een reƫel toekomstperspectief. Op Het Olivijncollege willen we de jongeren ondersteunen om met betrokkenheid en veiligheid nieuwe kansen te zien en met zelfvertrouwen de nieuwe kansen aan te pakken. Ons motto is 'Samen op zoek naar jouw talent!'Over Het Driespan


In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op www.koraal.nl
Wat bieden wij?
 • Je krijgt een reguliere benoeming in de vaste vervangingspool met uitzicht op een vast dienstverband conform CAO Primair Onderwijs;
 • De functie van leerkracht wordt ingeschaald in schaal L11, conform CAO Primair Onderwijs;
 • Na je start en gedurende je loopbaan bij Het Driespan wordt er ruimte en begeleiding geboden voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering.
 • Ingangsdatum, dagen en WTF in overleg.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een PABO of tweedegraads diploma;
 • Je bent vaardig in het afstemmen op pedagogische en didactische behoeften van de leerling;
 • Je bent in staat te reflecteren op eigen handelen;
 • Je bent in staat creatief mee te denken in mogelijkheden;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Eva Landa (schoolleider Het Olivijncollege) via 0164 - 27 11 40.

Wil je meer lezen over Het Olivijncollege of Via Almata, bezoek dan de websites www.koraal.nl/over-koraal/locaties/het-olivijncollege of www.viajeugd.nl


Reageren


Spreekt deze functie je aan? Wil jij aan de slag met deze bijzondere doelgroep? Upload dan je CV en motivatie, dan nemen we snel contact met je op.

Plaats

Etten Leur

Provincie

Noord-Brabant

Wergever

Stichting Koraal Groep inz. Het Driespan

Plaatsingsdatum

11-01-2021

Sluitingsdatum

12-03-2021

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

1,8 FTE

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Groepsleerkracht

Sector

Speciaal (basis) onderwijs