Skip to content
Leraar VSO Zuiderbos Veldhoven
Leraar VSO wtf 0,8 - 1,0 (schaal L11) locatie Veldhoven (PABO-bevoegd of bijna afgestudeerd)
Leraar VSO Zuiderbos Veldhoven

Functie omschrijving

Zuiderbos is een school voor Speciaal Onderwijs (SO en VSO). Kerntaak van Zuiderbos is het geven van onderwijs aan leerlingen met onderwijsbeperkingen die samenhangen met psychiatrische problematiek, of een vermoeden daarvan. Zuiderbos werkt nauw samen met Herlaarhof, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, maar ook met andere zorgpartners. Zuiderbos zorgt ervoor dat een verstoorde of gestagneerde ontwikkeling bij kinderen en jongeren die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn, weer op gang komt. We bieden leerlingen een nieuw passend toekomstperspectief.
 
Elke organisatie heeft een bepaalde identiteit en zegt wat zij wil zijn of waar ze voor gaan. Vaak wordt dit aangeduid als de missie van de organisatie. Op Zuiderbos spreken we van ons DNA. Medewerkers van Zuiderbos zijn de dragers van deze identiteit. Zuiderbos is een organisatie waarin ons motto: ‘Ik mag ik en jij mag jij zijn’, elke dag door leerlingen, ouders, medewerkers ervaren wordt.
 
Ik heb klasse
In mijn visie op onderwijs gaat het om de verbinding van sociaal, emotioneel en didactisch. Om deze verbinding goed te kunnen maken, zal ik excelleren in het kijken naar kinderen, in het signaleren van problematiek, in het creëren van een passende oplossingsstrategie. Dit vraagt een aangepaste aanpak van mij en mijn collega’s. Ik ben didactisch goed geschoold maar zeker zo belangrijk is dat ik passie heb voor de doelgroep.
 
Ik werk samen
Samenwerken is de belangrijkste basis van mijn onderwijs en de organisatie waar
ik werk. Mijn onderwijs kan niet bestaan als er geen samenwerking is. Een goede samenwerking met mijn leerlingen, hun ouders en de zorgpartner legt de basis
voor hun ontwikkeling.
 
Ik ga op zoek
Mijn kracht is dat ik elke dag opnieuw op zoek ga naar nieuwe manieren om de leerling zo goed mogelijk in ontwikkeling te brengen. Ik vind dat een leerling recht heeft op een goede toekomst. Als het niet binnen de structuur past dan organiseer ik het zo dat het wel gaat passen. Heb ik niet de goede methodiek of didactische aanpak dan zoek ik deze.
 
Heb jij dit Zuiderbos-DNA? Ben jij de doorpakker die op zoek gaat naar een oplossing en doe je dit met een gezonde dosis humor en passie? Dan komen we graag met jou in contact!

Wat levert het op?
  • Een dynamisch, professioneel en geweldig team
  • Een boeiende doelgroep en levendige klassen
  • Intensieve samenwerking met de leerlingen, ouders en collega’s
  • Begeleiding en coaching in het uitvoeren van je taken
 Wat zoeken wij?
  • Onderwijsbevoegdheid als leerkracht (Pabo)
  • Flexibiliteit, creativiteit en een gezonde dosis humor
  • Gedrevenheid en doorzettingsvermogen
  • Geduld en relativeringsvermogen
  • Kritisch kunnen kijken en observeren
  • Affiniteit met de doelgroep
 Heb jij voldoende pedagogische kwaliteiten om met onze doelgroep te kunnen werken? Vind je pionieren leuk en is het je drive om onderwijs weer op de kaart
te krijgen? Wil je meedenken in het ontwikkelen van leerlijnen? Solliciteer dan nu!
 
Wij gaan graag in gesprek met je over je kwaliteiten en talenten. Vervolgens kijken we samen met jou naar waar je het beste past binnen onze kleinschalige VSO afdeling.
 

Plaats

Vught

Provincie

Noord-Brabant

Wergever

Stichting Zuiderbos

Plaatsingsdatum

20-01-2021

Ingangsdatum

in overleg

Sluitingsdatum

12-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,8 - 1,0

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

schaal L11 volgens CAO PO

Functie categorie

Docent VSO

Sector

Speciaal (basis) onderwijs