Skip to content
Medewerker dierverzorging
Wellantcollege Amersfoort uit Amersfoort zoekt een Medewerker dierverzorging per
Medewerker dierverzorging

Functie omschrijving

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.
Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College. Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam: Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema's die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega's en onze regio.


"Je ontwikkelt meer bij Wellant"

Wie ben jij?
Je hebt duidelijk een groot hart voor dieren en vindt het leuk om te zorgen voor het welzijn van de dieren die we bij de school hebben. We hebben o.a. geiten, 2 pony's en alpaca's. Uiteraard ontbreken de konijnen niet... Of het nu gaat om voeren, verzorgen of het schoonmaken van de dierenverblijven, je draait je hand er niet voor om! Wij zijn op zoek naar een medewerker dierverzorging die in de weekenden, feestdagen en vakanties voor de dieren zorgt. In afstemming met de collega's stem je af welke werkzaamheden nodig zijn en maak je een rooster wie wanneer ingedeeld staat om de dierverzorging uit te voeren.

Werkzaamheden
Denk aan de volgende zaken die van belang zijn:
 • Het zorgdragen voor een regelmatige voeding;
  Het schoonhouden en ontsmetten van de dierenverblijven;
 • Het bewaken van de gezondheid van de dieren;
 • Het in verband hiermee eenvoudige gevallen zelf behandelen en het in andere gevallen inschakelen van deskundige hulp, na raadpleging van de sectie dierhouderij;
 • Het begeleiden van en toezien op de werkzaamheden van derden (bijv. dierenarts);
 • Bewaken dat er voldoende voer aanwezig is;
 • Het zorgdragen voor het netjes opslaan van voer;
Wat zoeken wij
Wij zoeken iemand die:
 • Een aanpakkersmentaliteit heeft;
 • Enige flexibiliteit in inzetbaarheid heeft;
 • Ervaring heeft met dieren;
 • Kennis heeft van het gedrag van verschillende dieren;
Wat bieden wij
Bij ons verdien je een goed salaris, schaal 3 maximaal € 2439,00. Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing. Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat?
Ben je ook zo enthousiast geworden over deze vacature vul dan snel het sollicitatieformulier in via onderstaande button 'direct solliciteren'.

Als je via indeed, meesterbaan of een van de andere kanalen deze vacature hebt gevonden, ga dan eerst naar onze website werkenbijwellant.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de betreffende vacature.

Let op! sollicitaties die per mail of op andere wijze bij ons binnenkomen, kunnen wij niet in behandeling nemen.

Meer weten
Neem contact op met Coralie Gerstel, corporate recruiter, T: 06-40716987

Hebben we een klik, dan mag je zo spoedig mogelijk bij ons beginnen!

Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Plaats

Amersfoort

Provincie

Utrecht

Wergever

Wellantcollege Amersfoort

Plaatsingsdatum

12-02-2021

Sluitingsdatum

11-04-2021

Beschikbaarheid

parttime

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

schaal 3

Functie categorie

Dierverzorging

Sector

Voortgezet onderwijs