Skip to content
mentor
Kun jij zorg voorop laten gaan om weer tot leren te komen?
mentor

Functie omschrijving

Bevoegde (*ervaren) docent, die allerlei vakken lesgeeft aan leerlingen uit het team OKrc: de ondersteuningsklassen. Dit is een specialistisch team voor leerlingen waarbij de ondersteuningsbehoefte tijdelijk groter is en daarom in een maximale groepsgrootte van 6 leerlingen zitten. Sommige leerlingen krijgen zelfs in deelgroepen les of individueel en waar nodig wordt een dagprogramma onderwijs en zorg gemaakt.

In dit team volgen leerlingen tijdelijk een fulltime onderwijsprogramma waarin (on)voorspelbare momenten van zorg voorbij komen. Dit krijgt gehoord middels spel, ontspanning of gesprek, zodat daarna de leerlingen weer kan leren. De ondersteuningsmomenten vinden voor 80% plaats in de klas, 15% in de woonkamer of 5% in gesprek met een continu beschikbare orthopedagoog. Veel leerlingen hebben externe begeleiding/therapie voor, tijdens of na schooltijd op school of thuisnabij. 

De groep betreft voor na de voorjhaarvakantie een groep met onderbouw VMBO uit het 1e leerjaar en soms zijn er 2e jaars leerlingen.

Jij wordt als collega ook (co)mentor!  

De affiniteit met één van de vakken: Nederlands, Engels of wiskunde/rekenen is een pré.
 

Functie eisen

U hebt ervaring met externaliserende gedragsuitingen van jongeren als gevolg van aandachtstekortstoornissen, problemen binnen het autistisch spectrum, gediagnostiseerde gedragsstoornis of gedragsproblemen.

In al uw werkzaamheden bent u vanuit positief oplossingsgericht denken een stimulerende mentor / docent met oog en aandacht voor de individuele jongere en groep zonder dat u het belang van onze doelgroep of de school uit het oog verliest.

In uw werkopvatting past voor elke leerling één plan. Dat betekent om tot leren te komen: samenwerking met ouders / verzorgers en extern betrokken partijen. U staat boven het samenhangende proces van onderwijs en zorg. U kan dit proces vertalen naar een jaarlijks ontwikkelperspectiefplan en dit in haalbare periodieke handelingsdelen vertalen voor / met de leerling. U heeft ervaring in het cyclisch werken en kennis van het leerlingvolgsysteem (bij voorkeur Magister).

Belangrijk: In de tijd kan uw werkomgeving wijzigen van één van de vijf teams naar een andere. De reden, als uw zone van naaste ontwikkeling een beter perspectief biedt daar of als de vraag naar uw inzet in een ander team noodzakelijk is. Immers, wij zijn een goed werkgever mét oog voor uw ontwikkeling én willen een dynamische school blijven met in-, door- en uitstroom van/voor leerlingen gedurende het schooljaar. Dat vraagt van u als collega's flexibiliteit, want verandering is een constante op het KRC!  

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijke aanstelling van 3 maanden met een vooruitzicht op een vaste benoeming voor onbepaalde tijd.

Het betreft een baan na de Kerstvakantie in het schooljaar 2020-2021, met een mogelijkheid tot (in deeltijd) inwerken per direct!
Salarisschaal CAO PO Leraar L11.

Wij starten iedere ochtend in de afdelingen om 8.00 uur en zijn beschikbaar voor leerlingen, ouders en collega's tot 16.30 uur! In onze contacttijd is voor alle docenten meeberekend: de inloop-, lees-, mentor- en pauzetijd met leerlingen (110 minuten per dag). Wij respecteren de CAO betreffende 30 minuten pauze voor half twee en iedereen heeft dagelijks tenminste één tussenuur (50 minuten). 

Plaats

Utrecht

Provincie

Utrecht

Wergever

Kromme Rijn College

Plaatsingsdatum

05-02-2021

Ingangsdatum

na de voorjaarsvakantie

Sluitingsdatum

19-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,8-1,0 fte

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

CAO PO Leraar L11

Functie categorie

Groepsleerkracht

Sector

Voortgezet speciaal onderwijs