Skip to content
Opleiding tot leerkracht Rotterdam
DIT IS WIJS uit Rotterdam zoekt een Opleiding tot leerkracht Rotterdam per 2021-02-04
Opleiding tot leerkracht Rotterdam

Functie omschrijving

Het is zover! 1 september 2021 begint een nieuwe opleiding tot volledig bevoegd leerkracht bij DIT IS WIJS in samenwerking met Hogeschool Inholland.
In een traject van drie jaar gaan wij jou helpen omscholen, ontwikkelen en praktijkervaring opdoen.
Meteen vanaf het eerste jaar werk je drie dagen per week op een basisschool. Zo maak jij zo snel mogelijk kennis met de praktijk. Want de theorie is leuk, maar je wilt ook weten hoe het er nou echt aan toe gaat in het primair onderwijs. Hoe ziet een schooldag eruit? Wat voor lessen worden er gegeven? Hoe ga je om met de ouders? Vanuit de opleiding krijg je vakkennis, didactische en pedagogische vaardigheden. Zo kun je jouw opgedane kennis gelijk toepassen in jouw stageklas. Vanuit DIT IS WIJS heb je de gehele studie beschikking tot een coach en een contactpersoon die jou willen helpen met al je vragen! De opleiding ziet er globaal als volgt uit:

Propedeuse: wil en kan ik leraar worden?
Uiteraard wil je weten of de opleiding en het beroep van leraar basisonderwijs wel bij jou passen. Daarom maak je in het eerste jaar kennis met de diverse vakgebieden en met het vak. In deze fase heb je op de donderdagen les. Daarnaast werk je dus ook drie dagen per week! Ook wij bekijken of je geschikt bent voor het beroep en de opleiding.

Basisfase: basisbekwaam worden
In de volgende fase ontwikkel je je tot een breed bekwame leraar basisonderwijs. Dit betekent dat je voldoende basis hebt om alle vakgebieden te mogen geven. Omdat elk kind anders is leer je ook omgaan met verschillen op cognitief, sociaal-emotioneel en cultureel niveau. Na dit jaar kun je je gaan profileren.

Afstudeerfase: startbekwaam worden
Je bent er bijna. In het laatste studiejaar ontwikkel je jezelf tot startbekwame leraar basisonderwijs. Nu kun je aan de slag als innovatieve professional op hbo-niveau in de beroepspraktijk. Je volgt in deze fase een minor en doet een afstudeeronderzoek. Je blijft hiernaast werken en je wordt lio-bevoegd. Hierin laat je zien dat je startbekwaam bent.

Functie eisen

Je hebt een intrinsieke drive om je te laten omscholen tot leraar basisonderwijs. Je hebt al een HBO of WO opleiding afgerond, dus je hebt het het werk- en denkniveau om deze opleiding met succes te doorlopen. Jij hebt aantoonbaar een specialisme in één bepaald vakgebied, zoals Wiskunde, Biologie, Natuur en Techniek of Kunst. Jouw privésituatie laat toe dat jij je drie jaar kunt committeren aan ons programma. Je bent bereid te investeren in je toekomst door drie dagen per week aan de slag te gaan en een dag per week naar school. Jouw Nederlands is perfect, zowel in woord als geschrift. Werken én studeren in Rotterdam is voor jou geen probleem. Ook kun jij een Verklaring Omtrent Gedrag zonder problemen bij ons aanleveren.

Nadat je hebt gesolliciteerd krijg je van ons een aantal vragen om te kijken of jij bij dit programma past. Het succesvol doorlopen van ons assessment is een harde eis voordat wij je uitnodigen voor een eerste gesprek.
Ook is het goed alvast na te denken over hoe jij jezelf gaat presenteren en wat jou uniek maakt als leerkracht. Wij zullen namelijk middels een videopitch jouw motivatie beoordelen.

Arbeidsvoorwaarden

Deelname aan de beste kweekvijver in onderwijsland
Direct een betaalde parttime werkplek voor maar liefst 24 uur per week
Een baangarantie na het behalen van je PABO diploma
Bonussen bij het tijdig behalen van de verschillende fases van je opleiding
De perfecte begeleiding afgestemd op jouw persoonlijke behoefte gedurende het traject
En uiteindelijk in drie jaar je pabodiploma!

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

DIT IS WIJS

Plaatsingsdatum

04-02-2021

Ingangsdatum

2021-02-04

Dienstverband

Vast

Salarisschaal

2650

Functie categorie

Groepsleerkracht

Sector

Basisonderwijs