Skip to content
Orthopedagoog
Als orthopedagoog kun jij het verschil maken voor het team wat in de opbouwfase zit. Jij krijgt energie van een uitdagende setting, geen dag is hetzelfde! Je hebt hart voor de leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben en je hebt een bewuste keuze gemaakt om met onze leerlingen te werken.
Orthopedagoog

Functie omschrijving

Als orthopedagoog ben je onder andere verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg voor de leerlingen op het gebied van welbevinden, betrokkenheid,  gedrag en het verrichten van observaties. Je bent een vraagbaak voor de mentoren, leerkrachten, ondersteuners, intern begeleider en teamleider op het gebied van gedrag. Je voelt je mede verantwoordelijk voor het pedagogische klimaat in de school. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de ontwikkelingsperspectieven hoog is en je voert regie bij het opstellen, evalueren en bijstellen van deze perspectieven. Je bent onderdeel van de Commissie voor de Begeleiding en je onderhoudt contacten met leerlingen, ouders, externen contacten zoals scholen, de samenwerkingsverbanden, ggz en jeugdzorg en neemt deel aan diverse overlegvormen.

VSO de Sprong Maarsbergen is een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Deze kleinschalige voorziening is voor maximaal 80 leerlingen die (tijdelijk) niet mee kunnen draaien in het reguliere onderwijs. Op VSO de Sprong is de relatie belangrijk. We hebben respect voor de ander en leren van elkaar. Wij stimuleren ontwikkeling waarbij wij aansluiten bij de individuele behoeften van de leerlingen. De school is onderdeel van Pluryn en werkt samen met behandelcentrum Intermetzo. Een aantal leerlingen is woonachtig op het terrein van één van de Pluryn instellingen (woongroepen). VSO de Sprong biedt 2 uitstroomprofielen aan, vervolgonderwijs en arbeid.

Functie eisen

  • Een afgeronde universitaire opleiding Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en vindt het een uitdaging om complexe en dynamische situaties te coördineren.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve, coachings- en samenwerkingsvaardigheden.
  • Je staat stevig in je schoenen en bent daadkrachtig.
  • Je hebt kennis van de zorgstructuur in het onderwijs, ervaring in het begeleiden van leerlingen en het begeleiden van leerkrachten.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het betreft een gevarieerde functie in een uitdagende setting met een inspirerend team.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao primair onderwijs, op basis van je ervaring en opleiding word je ingeschaald in schaal 11, het salaris bedraagt maximaal € 4.434 (gebaseerd) op een fulltime dienstverband.
  • Je werkt 24 - 32 uur per week.
  • Je maakt deel uit van een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar ook ruime mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen.
  • We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van het schooljaar met de wens om bij gebleken succes verder te gaan met het vormgeven van onze samenwerking.

Plaats

Maarsbergen

Provincie

Utrecht

Wergever

VSO de Sprong

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Ingangsdatum

1-3-2021

Sluitingsdatum

08-03-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,6 fte- 0,8 ft

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Orthopedagoog

Sector

Voortgezet speciaal onderwijs