Skip to content
Pedagogisch Conciërge
Canisius College uit Nijmegen zoekt een Pedagogisch Conciërge per 17 mei 2021
Pedagogisch Conciërge

Functie omschrijving

Het Canisius College is een school voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Ons motto is 'non scholae sed vitae': niet voor de school maar voor het leven. Wij stimuleren onze leerlingen om kritisch te denken en te onderzoeken wie zij willen zijn in het leven. Dit doen wij door een veilige omgeving te bieden waarin leerlingen gezien en gekend worden en zich geborgen voelen.

Het Canisius College maakt deel uit van Scholengroep Rijk van Nijmegen, een bestuurlijk samenwerkingsverband van een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Nijmegen en omgeving: het Canisius College, het Kandinsky College, de Jorismavo, het Pontem College, Het Rijks vmbo campus en NSG Groenewoud.  

Het Canisius College, zoekt een ervaren en enthousiaste collega voor:
 
Pedagogisch Conciërge
 
Jouw profiel
Als Pedagogisch Conciërge maak je verbinding met jongeren in en om de school, draag je actief bij aan een positief en veilig sociaal klimaat. Dat doe je door een positieve relatie met de leerlingen op te bouwen en gewenst gedrag te stimuleren. Daarnaast houd je toezicht op de veiligheid, surveilleer je en grijp je in bij ongewenst gedrag. Signalen en knelpunten bespreek je met het team zodat ze constructief kunnen worden opgepakt. Je bent aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, collega’s en de buurt.
Je zorgt samen met de andere conciërges voor de toegankelijkheid en het functioneel  gebruik van het gebouw en een verzorgde uitstraling van de directe omgeving. Ondersteunende facilitaire werkzaamheden en kleine reparaties op diverse gebieden horen tot je takenpakket. Daarnaast ondersteun je de receptie. Je bent flexibel inzetbaar bij ouderavonden, tijdens een open dag en bij andere activiteiten.
 
Competentieprofiel
Voor deze functie is het van belang dat je beschikt over goede pedagogische en communicatieve vaardigheden. Je moet in staat zijn om op een positieve wijze samen te werken met collega’s en leerlingen vanuit een servicegerichte houding. Je legt gemakkelijk contact en beschikt over humor. Leerlingen aanspreken op gedrag binnen en buiten de school kun je op een duidelijke en consequente manier zonder de verbinding te verliezen. Je bekijkt situaties met een open blik en kunt de-escalerend optreden. Je bent in staat om op basis van de jaarplanning van de school een facilitaire planning op te stellen.
Je voelt en neemt verantwoordelijkheid, neemt initiatief en pakt knelpunten proactief op. Je houdt van aanpakken, ook in fysieke zin. Daarnaast kun je goed zelfstandig opereren maar ben je zeker ook een teamspeler.
 
Een pedagogisch conciërge:
- Heeft opleidingsindicatie: (V)MBO achtergrond, certificaat EHBO/BHV is een pré; affiniteit met catering is een pré
- Krijgt energie van het werken op school en de uitdagingen die daarbij komen kijken
- Kent de leefwereld van de doelgroep en kan zich daardoor goed aan passen aan de werk omgeving
- Is een teamplayer en houdt van aanpakken
- Is praktisch, planmatig, oplossingsgerichte werkmentaliteit
- Kan contact maken zonder oordeel
- Staat stevig in je schoenen en kunt zowel normeren als enthousiasmeren
- Heeft oog voor diversiteit en gevoel voor interculturele communicatie
 
Wij bieden
Je maakt onderdeel uit van een gezellig team.
Elke nieuwe college wordt bij de start begeleid door een collega en je krijgt ondersteuning van een interne coach.
Het betreft een tijdelijk vacature met uitzicht op vast. De totale omvang betreft 0,8 a 1,0 fte. Startdatum is 17 mei 2021. In overleg is eerder starten mogelijk.
Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt je ingeschaald binnen de CAO-VO, schaal 4 of 5.
 
Meer informatie
Mocht je inhoudelijke vragen hebben over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Alexander Schoonenberg (Manager Bedrijfsvoering), telefoonnummer:06-22213605, e-mailadres a.schoonenberg@canisiuscollege.nl.
Tevens is meer informatie te vinden op onze website en te zien op https://www.youtube.com/watch?v=BgOU2pmV__U
 
Je sollicitatie
Je kunt uiterlijk tot en met 26 februari 2021 uitsluitend via onderstaande link reageren ter attentie van Nicole van Harxen (P&O Adviseur). De gesprekken zullen plaats vinden in week 10/11, 2021.

Plaats

Nijmegen

Provincie

Gelderland

Wergever

Canisius College

Plaatsingsdatum

12-02-2021

Ingangsdatum

17 mei 2021

Sluitingsdatum

26-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,8000-1,0000

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Functie categorie

Concierge

Sector

Voortgezet onderwijs