Skip to content
pedagogisch medewerker
Door ziekte en zwangerschap is ons ondersteuningsteam niet compleet. Grijp jij deze unieke kans om jouw visie op de ondersteuning aan leerlingen in het voortgezet onderwijs in Lelystad vorm te geven?
pedagogisch medewerker

Functie omschrijving

Door ziekte en zwangerschap is ons ondersteuningsteam niet compleet. Grijp jij deze unieke kans om jouw visie op de ondersteuning aan leerlingen in het voortgezet onderwijs in Lelystad vorm te geven?
 
Ons ondersteuningsteam (OT) biedt ondersteuning aan leerlingen die een intensievere vorm van begeleiding nodig hebben dan vanuit de basisondersteuning geboden kan worden. Door ziekte en zwangerschapsverlof in ons ondersteuningsteam, ontstaat er een tijdelijke vacature voor een pedagogisch medewerker.
Als pedagogisch medewerker bied jij individuele begeleiding vanuit het ondersteuningsteam aan onze leerlingen die dat nodig hebben. Je adviseert het docententeam zodat zij de beste begeleiding binnen de klas kunnen bieden. Daarbij speel jij flexibel en creatief in op de verschillende onderwijsbehoeften van deze leerlingen. Jij deinst niet terug voor verandering en onverwachte situaties. Het motiveert jou juíst om alles uit de kast te trekken en het leerdoel van deze leerling te helpen bereiken. Je schakelt daarbij moeiteloos de omgeving van de leerling in en werkt nauw samen met docenten. Een unieke wijze van ondersteuning binnen het onderwijs? Zeker! Grijp je kans om jouw creatieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het ondersteuningsteam bij Porteum!
 
 
Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
De onderwijsbehoefte van de leerling staat bij jou centraal. Vanuit een positieve benadering ga jij met deze leerling op zoek naar de belemmeringen, maar vooral naar de drijfveer. In samenwerking met docenten, en in nauw contact met de ouders, maak jij een begeleidingsplan dat aansluit bij de behoefte van de leerling maar mogelijk óók bij de behoefte van de klas en het docententeam. Dit vraagt om 100% maatwerk. Jij durft daarbij buiten de kaders te denken, want dat is precíes wat wij nodig hebben. Jouw creatieve aanpak begint bij het:
 • signaleren en analyseren van gedragswaarnemingen en deze bespreken met de docenten
 • het in kaart brengen van onderwijs- en ondersteuningsbehoeften
 • samen met de docent/het team handelingsalternatieven onderzoeken
 • in overleg met docenten opstellen van een begeleidingsplan
 • nauw contact onderhouden met ouders en externe partners
 • het bieden van trainingen
  
Samen is beter
We bouwen nú aan de campus. Letterlijk. De gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar vanaf augustus 2021 alle leerlingen en collega’s bij elkaar komen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.
Tot we de schooldeuren van deze campus openen werk jij aan de ontwikkeling van het ondersteuningsteam vanuit – voornamelijk – ISG Arcus.
Zo snel mogelijk maak jij ons ondersteuningsteam compleet. Je kan een warm welkom verwachten in een klein, professioneel team. Stuk voor stuk betrokken collega’s, die graag in ontwikkeling blijven en die denken in mogelijkheden, net als jij!
 

 
 

Functie eisen

Meer dan pedagogisch medewerker
Uiteraard heb je een warm hart voor jongeren. Naast de nodige dosis humor en relativeringsvermogen, heb je overtuigingskracht en denk je altijd in oplossingen. Daarbij beschik je over:
 • een afgeronde HBO-opleiding (MWD, SPH of Pedagogiek, profiel Jeugd, social work)
 • ervaring in het werken met de doelgroep: jongeren met leer- of gedragsproblemen
 • kennis van en inzicht in pedagogische en psychologische interventies

Arbeidsvoorwaarden

Jouw lef wordt beloond
 • bruto maandsalaris tot € 3.467,- (max. schaal 8) plus eindejaarsuitkering.
 • een tijdelijke aanstelling gedurende de ziekte/het zwangerschapsverlof van onze collega’s, maar uiterlijk tot en met 31 juli 2021.
 • reiskostenvergoeding.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • pensioenregeling.

Plaats

Lelystad

Provincie

Flevoland

Wergever

ISG Arcus

Plaatsingsdatum

04-02-2021

Ingangsdatum

zsm

Sluitingsdatum

15-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

0,6-1,0 fte

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

CAO VO

Functie categorie

Pedagogisch medewerker

Sector

Voortgezet onderwijs