Skip to content
Programmamanager CIV Levenlang Flex
mboRijnland uit Leiden zoekt een Programmamanager CIV Levenlang Flex per 02-02-2021
Programmamanager CIV Levenlang Flex

Functie omschrijving

Programmamanager CIV Levenlang Flex

Ben jij onze nieuwe verbindende strateeg? Heb je ervaring met innovatietrajecten in het onderwijs? Ben jij van nature een ondernemer?

Wij zijn op zoek naar:

Programmamanager CIV Levenlang Flex (0,8 FTE)

Voor MBO College Start – Up zijn wij per direct op zoek naar een ervaren programmamanager. Heb je kennis van het werkveld, ervaring in het beroepsonderwijs en ervaring als programmamanager? Dan is dit de functie waarin je deze kwaliteiten kunt combineren.

Ons College

MBO College Start – Up is een relatief nieuw College en volop in ontwikkeling. Ons College wil de student centraal stellen en om die reden wordt het Gepersonaliseerd Leren vorm gegeven. Binnen het College worden de opleidingen Entree & Servicemedewerker aangeboden. Onze studenten krijgen onderwijs op school en in de beroepspraktijk. Ze krijgen intensieve leerdoel gerichte coaching en studieloopbaanbegeleiding. Hierdoor boeken zij meer resultaten in hun opleidingen en vallen studenten minder uit. Bekijk ook ons filmpje over gepersonaliseerd onderwijs.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en opstartfase van het CIV Levenlang Flex (Centrum voor Innovatief Vakmanschap), met de mogelijkheid tot verlenging na de implementatiefase. Het CIV Levenlang Flex wordt bekostigd door de RIF aanvraag ondersteund vanuit Regionaal Investeringsfonds MBO. De RIF-aanvraag toont aan wat het verwachte kwalitatieve en kwantitatieve effect is op de regionale arbeidsmarkt.

Het speelveld

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is er om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken in het werkveld. Het project heeft de ambitie om kwalitatief en kwantitatief betere afstemming te realiseren tussen arbeidsmarkt en onderwijs in de regio. Daarom participeert de arbeidsmarkt in de regio actief in dit project en werken we met elkaar samen over de grenzen van de organisaties heen.

Plek in de organisatie

Als Programmamanager CIV Levenlang Flex rapporteer je aan de regiegroep van het CIV Levenlang Flex.

Wat vragen we

- WO werk- en denkniveau;
- Een ondernemende houding is nodig om de verbinding te kunnen leggen met het werkveld en om uitdagingen te kunnen overwinnen;
- Om de doelstellingen van het CIV Levenlang Flex te bereiken, is het feitelijk kunnen managen van een programma van groot belang. Hieronder vallen onder andere het coördineren en aansturen van projectleiders en -teams en het monitoren en bijsturen van de voortgang, onderwijskennis en -ervaring;
- Omdat de primaire activiteiten te maken hebben met het ontwikkelen en uitvoeren van ons onderwijs is kennis en/of ervaring met de doelgroep entree of de bereidheid je hier in te verdiepen is een vereiste;
- Beschikken over bestuurlijke sensitiviteit. Serieuze gesprekspartner kunnen zijn voor zowel de werkvloer als op bestuurdersniveau;
- Ervaring in het managen van een governance netwerk is een pre! Je bent bekend met de complexiteiten die de aansturing van deze netwerken met zich meebrengen en je bent in staat deze complexiteiten zo te managen dat er een functionele samenwerking tussen alle partners ontstaat;
- Je faciliteert het netwerk optimaal zodat er voldoende ruimte ontstaat voor interactie tussen alle partners;
- Aangezien het CIV een regionaal centrum is en er contacten met het werkveld, overheden en onderwijs moeten worden gelegd, zijn een bestaand regionaal netwerk of ten minste sterke netwerkcompetenties vereist. Het kunnen verbinden van belangen is essentieel. Dit geldt ook voor de samenwerking binnen de Colleges om doelen te realiseren en vernieuwingen te implementeren.

Wat bieden wij?

Een toekomstgerichte werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om het maximale uit jouw carrière te halen! Dit doe je samen met een nieuw team die moet gaan meewerken aan verbetering van de innovatiekracht in het werkveld en ons onderwijs. Je krijgt in deze functie de gelegenheid om je kennis te benutten en nieuwe ervaring op te doen. De functie wordt marktconform beloond. Het betreft een functie voor in eerste instantie een jaar.

Daarnaast bieden wij:

- 8,33% eindejaarsuitkering;
- Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
- De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen;
- 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling;
- Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
- Een laptop volgens onze BYOD-regeling;
- Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
- Ruime scholingsfaciliteiten.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met Klaske Apperloo, directeur MBO College Start - Up, telefoon 06 835 442 04.

Reageren?

Als deze vacature je aanspreekt en je je in dit profiel herkent, horen wij graag van je. We gaan ervan uit dat je als kandidaat beschikt over bij het kaliber van de functie passende kwaliteiten. Ben je geïnspireerd om te starten als programmamanager? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Reageren kan tot einddatum vacature.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure.

Na je sollicitatie

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Plaats

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

mboRijnland

Plaatsingsdatum

02-02-2021

Ingangsdatum

02-02-2021

Sluitingsdatum

20-02-2021

FTE

0,8000

Functie categorie

Beleidsadviseur

Sector

Middelbaar beroepsonderwijs