Skip to content
Programmamanager ZAAM academie
Wij zijn op zoek naar een programmamanager voor de ZAAM academie icm de functie van projectleider opleidingsschool De Dam
Programmamanager ZAAM academie

Functie omschrijving

ZAAM zoekt een
 
Programmamanager ZAAM academie
 
De organisatie 
Stichting ZAAM is een organisatie voor voortgezet onderwijs in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. De 23 scholen van ZAAM verzorgen samen onderwijs aan ongeveer 11.000 leerlingen.  Onze missie is om met kwalitatief goed onderwijs bij te dragen aan de toekomst van jonge mensen in onze samenleving. Wij willen hen, in een veilig leer- en leefklimaat, begeleiden en inspireren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste, gezonde en verantwoordelijke wereldburgers.
Het college van bestuur en de scholen van ZAAM worden ondersteund door ZAAM diensten, een professioneel ingerichte stafdienst.
  
Vanuit de ambitie om een professionele leergemeenschap te zijn, is de ZAAM academie ontwikkeld.
De ZAAM academie is het eigen (online) platform voor professionalisering van Stichting ZAAM. Een ontmoetingsplek, waar het personeel komt om kennis te halen en te brengen door te leren van en met elkaar. Met meer dan 1500 medewerkers zijn we samen een enorme bron aan expertise en creativiteit, die we gericht willen inzetten voor onze leerlingen.

De ZAAM academie draagt bij aan onderwijs van goede kwaliteit en het ondersteunen in de organisatiedoelen door het gericht aanbieden van opleidingen. Om goede onderwijskwaliteit te waarborgen zijn leraren en onderwijsondersteuners voortdurend bezig met de eigen professionalisering. Personeelsleden hebben hiervoor budget en tijd tot de beschikking en kunnen putten uit een steeds breder aanbod aan leeractiviteiten, van workshops, korte trainingen en netwerksessies tot langere opleidingstrajecten voor alle doelgroepen (lesgevend, ondersteunend en leidinggevend personeel). Het instrument bij het beschikbaar maken van het aanbod aan leeractiviteiten is de online academie www.zaamacademie.nl. Het is een dynamisch platform, waarop het aanbod regelmatig wordt vernieuwd om aan te sluiten op ieders behoeften. 

Als programmamanager ZAAM academie 
zet je je in om ZAAM door te ontwikkelen tot de professionele leergemeenschap die we willen zijn. Als programmamanager ben je tevens projectleider van opleidingsschool De Dam. De Dam is een samenwerkingsverband tussen vier instituten (VU, de HvA, de Breitneracademie en InHolland) en 18 scholen (vallend onder vier besturen). Jaarlijks realiseren de aangesloten scholen werkplekken op het mbo, vmbo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en gymnasium voor meer dan 250 studenten.
  
De werkzaamheden: 
 
ZAAM academie 
Bij het uitvoeren van de werkzaamheden van programmamanager let je erop dat de ZAAM academie de rol vervult bij de verwezenlijking van twee organisatiedoelstellingen: ZAAM biedt onderwijs van goede kwaliteit en ZAAM is een aantrekkelijke werkgever.
 
Je bent voorzitter van de stuurgroep ZAAM academie waarbij je in overleg met het College van Bestuur ontwikkellijnen voor de academie uitzet. Je voert gesprekken over de ontwikkeling van de ZAAM academie met diverse stakeholders binnen ZAAM.
Je stemt af met scholen en ZAAM diensten over de scholingsbehoeften en de koers. Je ondersteunt directeuren bij het opstellen van strategische opleidingsplannen en je zorgt vervolgens voor verbinding met de activiteiten van de ZAAM academie.
 
Samen met de adviseur leren en ontwikkelen vorm je een team en ontwikkelen jullie het jaarprogramma van de academie op basis van de actuele vraag en het beschikbare aanbod. Hierbij bewaakt de programmamanager de kwaliteit via monitoring, evaluatie en verantwoording. De adviseur leren en ontwikkelen beheert en actualiseert de online academie, werkt de leeractiviteiten uit en vervult een rol bij de communicatie en afstemming met de P&O adviseurs.
 
Opleidingsschool De Dam
Als projectleider maak je deel uit van de stuurgroep en daarmee van de projectleiding van de opleidingsschool. Je bent secretaris en daarnaast bereid je samen met de intituten de accreditatie voor. Als projectleider speel je een sleutelrol in het concretiseren van de missie van de opleidingsschool: samen leren opleiden en wederkerig leren. Je bent de verbindende factor tussen de aangesloten scholen en instituten. Je bent in de breedste zin promotor van de opleidingsschool en cultuurdrager vanuit de visie.  

Functie eisen

Competenties 
Je bent een gedreven netwerker. Je beschikt over een breed netwerk binnen en ook buiten het onderwijsveld. Je bent volhardend, creëert een open sfeer en draagt de boodschap van ZAAM met overtuiging uit. Je hebt intensief contact met de partners binnen je netwerk.  
 
Communicatief ben je een kei. Je weet tactvol om te gaan met verschillende belangen en bent een gesprekspartner op diverse niveaus. Je zet jouw vaardigheden in om te overtuigen en te enthousiasmeren.  
 
Je bent een ondernemer die kansen ziet en risico durft te nemen. De komende jaren help jij ZAAM om ontwikkeling in het dna van de organisatie een belangrijke plek te geven. Jij bent de persoon die deze kansen ziet en najaagt.  
 
Je bent de verbinder en met jouw helicopterview weet je de juiste dingen op het juiste moment te doen en ben je resultaatgericht.  
 
Wat vragen we van je? 
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Een visie op leren en ontwikkelen 
  • Ervaring op het gebied van beleidsontwikkeling- en advisering
  • Brede kennis op het gebied van onderwijs en opleiden
  • Vaardigheid in het vertalen van ontwikkelvraagstukken naar leerlijnen 
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bestuurlijk sensitief 
  • Affiniteit met of ervaring in het onderwijs 

Arbeidsvoorwaarden

Wat je van ons mag verwachten 
We zijn een jonge organisatie en sterk in ontwikkeling. Er is veel ruimte voor ideeën en inbreng. Daarnaast bieden we je veel mogelijkheden om je verder te professionaliseren en te ontwikkelen. Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal 12 (max € 5.699,-) CAO-VO. Wij zoeken iemand die zich voor langere tijd aan de organisatie wil binden. Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. 
 

Plaats

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Wergever

ZAAM diensten

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Sluitingsdatum

28-02-2021

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

0.8

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

Schaal 12

Functie categorie

Opleidingsmanager

Sector

Voortgezet onderwijs