Skip to content
Stageconsulent
Zie jij het als een uitdaging om bedrijven en studenten aan elkaar te verbinden? En heb jij ervaring in de branche bouw, infra of meubeldesign? Dan is dit mogelijk de baan voor jou en willen wij graag (digitaal) kennis met je maken!
Stageconsulent

Functie omschrijving

Op de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign worden studenten opgeleid tot creatief vakman, middenkaderfunctionaris bouwkunde, architectuur, verkeer en stedenbouw met als uiteindelijke doel het behalen van een MBO diploma op niveau 4. Binnen niveau 4 gebeurd dit middels projectonderwijs. Tevens worden er binnen de afdeling studenten opgeleid tot beroepen in de bouw, afbouwbranche, meubel en infratechniek. Hier worden lessen gegeven aan BBL studenten, niveau 2 en 3. Het leren vanuit de praktijk staat hier centraal.

Voor de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign zijn wij op zoek naar een enthousiaste stageconsulent. We zoeken bij voorkeur iemand fulltme, eventueel is 0,8 fte bespreekbaar.

Functie eisen

Wat ga je doen?
De kerntaak van de stageconsulent is natuurlijk het begeleiden van onze studenten. Je bent als stageconsulent de spil tussen de bedrijven, studenten en mentoren. Je werft en behoudt stage- en praktijkplaatsen en bemiddelt tussen bedrijven en studenten voor het verkrijgen van een stage-/praktijkplaats. Daarnaast verstrek je enerzijds informatie aan leraren, collega’s en studenten over bedrijven en stages/beroepspraktijkvorming (BPV) en anderzijds informatie aan bedrijfs- en praktijkbegeleiders over stages/BPV, het opleidingsprogramma en de studenten.

In de rol als stageconsulent instrueer je de studenten in het gebruik van het stage-/BPV-boek en het uitvoeren van opdrachten, voer je begeleidingsgesprekken en beoordeel je het verloop en de resultaten. Daarbij help je studenten bij het oplossen van dagelijkse problemen, signaleer je knelpunten en verwijs je ze door indien nodig. Een bijdragen leveren aan schoolevenementen, voorlichtingsactiviteiten, en acquisitie van cursisten voor diverse trajecten behoort ook tot je takenpakket.

Wat verwachten we van jou?
Om deze functie in te kunnen vullen heb je naast pedagogisch/didactische affiniteit en ervaring ook stevige expertise nodig op het gebied van minimaal één van onze vakgebieden: bouw, infra of meubeldesign. Bij voorkeur heb je ervaring binnen het mbo, kennis van de onderwijs- en examenregels en inzicht in de bedrijven- en organisatiecultuur.

Naast de kennis is het belangrijk dat je beschikt over acquisitievaardigheden. Je bent in staat om relaties met bedrijven te onderhouden en haal je energie uit het coachen, instrueren en motiveren van studenten. Je hebt van nature een probleemoplossend vermogen en bent vastberaden. Daarnaast ben je cultuursensitief en flexibel ingesteld.
 
Als stageconsulent dien je in het bezit te zijn van eigen vervoer. Je krijgt een navigatiesysteem en een console om handsfree te bellen ter beschikking.

Voor deze functie vragen we bij voorkeur een relevant Associate Degree en HBO werk- en denk niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we?
Het salaris voor deze functie ligt afhankelijk van kennis en ervaring tussen de € 2616,- en € 3916,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 9, cao MBO). Verder biedt het om het Koning Willem I College uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantieregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 
 

Plaats

Den Bosch

Wergever

Koning Willem I College

Plaatsingsdatum

12-02-2021

Ingangsdatum

zo spoedig mogelijk

Sluitingsdatum

22-02-2021

Beschikbaarheid

parttime / fulltime

FTE

1,0 - 08

Functie categorie

Beroepspraktijkvorming

Sector

Middelbaar beroepsonderwijs