Skip to content
Teamleider
Teamleider
Teamleider

Functie omschrijving

Als teamleider van De Triade geef je samen met de andere teamleider leiding aan ongeveer 45 lesgevende medewerkers en leg je verantwoording af aan de directeur van de school. De schoolleiding bestaat daarmee uit drie personen bestaande uit de directeur en twee teamleiders; er zijn korte lijnen en er wordt snel geschakeld.

De Triade bevindt zich in Edam, een demografische krimpregio. De Triade staat er goed voor. Leerlingen, die op zoek zijn naar een goede technische opleiding weten de school goed te vinden; het is de uitdaging om deze positie vast te houden en verder uit te bouwen. De Triade is door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot beste school van Noord-Holland in 2020 op de niveaus basis, kader en gemengde leerweg. We zijn actief op het gebied van samenwerking in de regio om het onderwijs samen te versterken.

Het Atlas College staat er financieel goed voor. De school is aangesloten bij het Samenwerkingsverband Waterland wanneer het gaat om passend onderwijs.

Wie zoeken wij?
Kenmerkend voor de Triade is dat de teamleiders samen leiding geven en dus ook gezamenlijk de verantwoording dragen over het geheel. Het is niet zo dat iedere teamleider zijn eigen team heeft. Gezamenlijk met de directeur wordt er gekeken wat er te doen staat en op die manier worden de taken verdeeld. Het kan dus ook gebeuren dat je af en toe op elkaars bord aan het schaken bent. Hiervoor wordt flexibiliteit van je gevraagd, dat je open en eerlijk bent en dat je goed met feedback kunt omgaan.

De Triade kan gezien worden als een weinig hiërarchische organisatie. Als een teamlid iets wil vragen kan hij/zij zonder een afspraak te maken binnenlopen.  De keuze voor een klein managementteam is een bewust keuze, zodat het geld op de juiste plek, namelijk in het onderwijsproces, terecht komt. Dit vraagt wel wat van de leiding. Het belangrijkste is dat we iemand zoeken die het leuk vindt om ook na de reguliere werktijden met zijn werk bezig te zijn. Het kan soms nodig zijn om snel te schakelen en een overleg om 19:30 behoort dan ook tot de mogelijkheden. Andersom bieden we die flexibiliteit aan de andere kant natuurlijk ook.

De Triade bevindt zich niet alleen in een demografische krimpregio, het is ook een technisch VMBO. Met betrekking tot het behoud van de huidige leerlingenaantallen zijn dat grote uitdagingen voor de toekomst. Op dit moment doen we het gelukkig heel goed. Om dit zo te houden is verbinding met de omgeving, zowel met de bedrijven als de andere opleidingen heel belangrijk. Wij zoeken dan ook iemand die deze regio goed begrijpt en die De Triade verder kan helpen en zich nog verder te verankeren in zijn bestaansgebied.

Wat bieden wij?
 • Een prachtige school met het accent op techniek;
 • Een school die trots is op het VMBO en haar leerlingen en
 • Een school die leerlingen helpt het hoogste uit zichzelf te halen;
 • Een enthousiast team dat er vol voor gaat;
 • Een functie met veel verantwoordelijkheid en veel ruimte om je eigen goede ideeën in te zetten en die tevens vraagt om een grote mate van zelfstandigheid.
Het Atlas College
Het Atlas College verzorgt openbaar voortgezet onderwijs in de regio’s West-Friesland en Waterland vanuit drie plaatsen: Hoorn (Copernicus SG, OSG West-Friesland en SG Newton), Medemblik (SG De Dijk) en Edam (SG De Triade). Samen bieden wij aan circa 4400 leerlingenonderwijs op havo-, mavo-, vmbo-, vwo-en gymnasiumniveau. In Hoorn is een ondersteunend servicecentrum gevestigd.

Het openbare karakter van het Atlas College is zichtbaar door leerlingen van alle gezindten bij elkaar te brengen. Iedereen is welkom. Leerlingen leren actief en kritisch bij te dragen aan de vormgeving van een pluriforme en democratische samenleving. Binnen gemeenschappelijke kaders vullen de scholen deze doelstellingen op eigen wijze in. Niet voor niets heeft elke school een eigen 'gezicht'. Dit biedt leerlingen (en ouders) de mogelijkheid bewust te kiezen voor de school die het beste aansluit bij hun mogelijkheden, wensen en ambities.

Het Atlas College verzorgt uitstekend onderwijs, op maat voor elke leerling. Alle leerlingen komen met plezier naar school en treffen er een prettig, veilig leer-en leefklimaat. Het Atlas College streeft ernaar als onderwijsaanbieder en werkgever leerlingen en medewerkers te leren schitteren.
De scholen binnen het Atlas College hanteren daarbij de volgende kernwaarden:

•Toegankelijkheid: Iedereen is welkom, we hebben voor iedereen een plek én een aanbod;
•Diversiteit: We leren van verschillenen                                                                                                              
•Duurzaamheid: We werken en leren voor nu en morgen.                                                                          
De kernwaarden en ambities vormen de rode draad in wat de Atlasscholen verbindt.

Momenteel vindt een onderzoek plaats naar een bestuurlijke samenwerking tussen de Purmerendse Scholengroep, het Tabor College en het Atlas College.
 

Functie eisen

Wat zijn de selectie eisen?
 • HBO / WO denk- en werkniveau;
 • je hebt een onderwijsbevoegdheid of ruime ervaring in een vergelijkbare functie in een non-profit organisatie;
 • je hebt aantoonbare affiniteit met het onderwijs en weet hoe het werkt binnen een school;
 • Je hebt zicht op de leefwereld van jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar;
 • je hebt aantoonbare leidinggevende kwaliteiten;
 • je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en ervaring met het ontwikkelen en opstellen van beleid.

Arbeidsvoorwaarden

De functie wordt gewaardeerd in schaal 12 volgens de CAO-VO. De inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en werkervaring.

Plaats

Edam

Provincie

Noord-Holland

Wergever

SG De Triade

Plaatsingsdatum

08-02-2021

Ingangsdatum

zo snel mogelijk

Sluitingsdatum

11-02-2021

Beschikbaarheid

fulltime

FTE

0,8 - 1,0 fte

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

12

Functie categorie

Teamleider VO

Sector

Voortgezet onderwijs