Skip to content
Vacature docent geschiedenis
Libanon Lyceum uit Rotterdam zoekt een Vacature docent geschiedenis per
Vacature docent geschiedenis

Functie omschrijving

Het Libanon Lyceum is op zoek naar een ervaren eerstegraads docent geschiedenis voor 0,7 FTE (circa 18 lesuren per week) voor de rest van het schooljaar, met uitzicht op ten minste 0,5 FTE voor schooljaar 2021-2022. Wij zoeken een enthousiaste en creatieve collega die affiniteit heeft met zowel de onder- als bovenbouw en ruime ervaring heeft met lesgeven in examenklassen. Daarnaast verwachten we dat de nieuwe collega de mentorrol met verve vervult, profielwerkstukken voor het vak geschiedenis begeleidt en een bijdrage levert aan de professionalisering van de toetsing in de school.

Op het Libanon Lyceum geven we het vak geschiedenis door de wereld de klas in te halen. In de les is aandacht voor actuele zaken die onze leerlingen aanspreken en die hen helpen historisch inzicht en historische vaardigheden te ontwikkelen. We willen de leerlingen motiveren door uitdagende werkvormen aan te bieden en hen mede verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. We zoeken iemand die ideeën heeft om geschiedenis actueel te houden, het vak verder vorm te geven en initiatieven ontplooit ter verbetering van het algehele onderwijsprogramma en de gebruikte onderwijsconcepten.

Het Libanon Lyceum is een Rotterdamse school met leerlingen uit alle lagen van de bevolking. We zoeken een collega die goed met deze diversiteit om kan gaan en dat ook leuk vindt. We zijn een school voor openbaar voortgezet onderwijs en maken deel uit van Stichting BOOR. De school heeft circa 1350 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor vmbo-tl, havo, atheneum, gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen op loopafstand van elkaar. De onderbouwleerlingen krijgen les op de locatie Mecklenburglaan en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg.

Het Libanon Lyceum is een bloeiende school. Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige en gedreven leerlingen. Zij verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, variatie in werkvormen en door voortdurende wisselwerking tussen lesstof en de ‘echte wereld’. Dat vraagt veel van iedereen in de school. Nieuwe collega’s kunnen het eerste jaar uiteraard rekenen op voldoende ondersteuning en begeleiding.

Startdatum zo spoedig mogelijk.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Dhr. B. van Gool via sollicitatie@llr.nlNadere informatie en solliciteren:
 
Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Dhr. B. van Gool via sollicitatie@llr.nl 

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Libanon Lyceum

Plaatsingsdatum

01-02-2021

Sluitingsdatum

12-02-2021

FTE

0,7

Functie categorie

Geschiedenis

Sector

Voortgezet onderwijs