Skip to content
Vacature docent wiskunde
Libanon Lyceum uit Rotterdam zoekt een Vacature docent wiskunde per
Vacature docent wiskunde

Functie omschrijving


Het Libanon Lyceum is met ingang van 1 mei 2021 (of eerder indien mogelijk) op zoek naar een 2e graads docent wiskunde. Het gaat om 0,5 FTE. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie betreft vooral lesuren op mavo niveau.

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR. De school heeft ca. 1350 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat.

Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, door variatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt. Dat vraagt veel, zowel van onze collega’s als van de kinderen. Wij stellen hoge eisen en verlangen van de leerlingen een actieve leerhouding.

Op het Libanon Lyceum kan ook een Technasiumopleiding gevolgd worden. Technasium is een formule voor beter bètaonderwijs voor havo en vwo, via het vak Onderzoek & Ontwerpen. In de gymnasiumklassen is Technasium in de eerste twee leerjaren een verplicht onderdeel van het programma, in de havo/vwo-brugklassen is Technasium een keuze. Voor de mavoleerlingen hebben wij samen met een aantal andere scholen een soortgelijk concept ontwikkeld: Bèta Challenge. Hierbij hoort het examenvak Technologie & Toepassing.

Functie-eisen:
  • Je hebt een 2e graads bevoegdheid of studeert binnenkort af;
  • Je hebt ervaring met het geven van wiskunde aan onderbouw (2e graads);
  • Je bent flexibel en inzetbaar op meerdere niveau’s (mavo/havo/vwo), met een voorkeur voor mavo.
  • Je hebt ervaring met mavo examenklas.
  • Je hebt een passie voor wiskunde draagt dit over aan de leerlingen;
  • Je bent initiatiefrijk en denkt mee over onderwijsvernieuwing;
  • Je bent een teamplayer en werkt graag samen met collega’s;
  • Je bent ontwikkelingsgericht.
De krachtige onderwijsconcepten trekken veel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voor zittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde docenten met ervaring op mavoniveau, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Dhr. J.P. Brand via sollicitatie@llr.nlNadere informatie en solliciteren:
Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of direct solliciteren, dan kun je je richten tot Dhr. J.P. Brand via sollicitatie@llr.nl 
 

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Libanon Lyceum

Plaatsingsdatum

01-02-2021

Sluitingsdatum

01-05-2021

FTE

0,5

Functie categorie

Wiskunde

Sector

Voortgezet onderwijs