Skip to content
Vacature Gedragswetenschapper
Kom werken in een betrokken en professioneel team! Met een klein en hecht team ondersteunen we leerlingen en helpen we leerlingen die vastlopen zo snel mogelijk een passende plek te vinden. Dankzij dit kleine team, waarbinnen nog één andere gedragswetenschapper werkzaam is, kunnen we tijdrovende en omslachtige procedures vermijden. We kiezen voor zorgvuldige, maar ook voor kordate besluitvorming en korte lijnen. Dat betekent dat jij als gedragswetenschapper ook snel resultaat ziet en leerlingen snel kunt helpen! In totaal zijn er 12 schoolbesturen en 22 scholen (regulier en speciaal onderwijs) aangesloten bij het SWV VO 2505 (Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Apeldoorn-Epe-Voorst). Samen geven zij onderwijs aan ongeveer 12.000 leerlingen. Het SWV VO 2505 is wettelijk verantwoordelijk voor het beoordelen en afgeven van toelaatbaarheidsverklaringen VSO en PRO en voor aanwijzingen LWOO. Voor dit proces is een VO Loket Passend Onderwijs (Loket) geïnstalleerd.
Vacature Gedragswetenschapper

Functie omschrijving

Kom werken in een betrokken en professioneel team!
Met een klein en hecht team ondersteunen we leerlingen en helpen we leerlingen die vastlopen zo snel mogelijk een passende plek te vinden. Dankzij dit kleine team, waarbinnen nog één andere gedragswetenschapper werkzaam is, kunnen we tijdrovende en omslachtige procedures vermijden. We kiezen voor zorgvuldige, maar ook voor kordate besluitvorming en korte lijnen. Dat betekent dat jij als gedragswetenschapper ook snel resultaat ziet en leerlingen snel kunt helpen!
 
In totaal zijn er 12 schoolbesturen en 22 scholen (regulier en speciaal onderwijs) aangesloten bij het SWV VO 2505 (Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Apeldoorn-Epe-Voorst). Samen geven zij onderwijs aan ongeveer 12.000 leerlingen.
 
Het SWV VO 2505 is wettelijk verantwoordelijk voor het beoordelen en afgeven van toelaatbaarheidsverklaringen VSO en PRO en voor aanwijzingen LWOO. Voor dit proces is een VO Loket Passend Onderwijs (Loket) geïnstalleerd.
 
Wat wij bieden  
 • Een baan met veel zelfstandigheid, afwisseling en uitdaging.
 • Een veelzijdige baan waarbij je samen werkt met een betrokken en professioneel team.  
 • Het betreft een functie met een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De inschaling vindt plaats conform salarisschaal 11 (tevens eindschaal).
Hoe ziet je week eruit? 
 • Je beoordeelt aanvragen toelaatbaarheidsverklaringen VSO/PRO, aanwijzing LWOO en toekenningsbesluiten schakelvoorziening en arrangementen en adviesaanvragen inhoudelijk en adviseert de directeur van SWV VO 2505.
 • Je verricht, zo nodig, psychodiagnostisch onderzoek (testen, toetsen, observaties en/of dynamische assessments), analyseert de bevindingen, geeft handelingsgerichte adviezen voor de behandeling en begeleiding van leerlingen en verwijst zo nodig door.
 • Je begeleidt de instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen van het OPDC (of Schakelvoorziening) en geeft adviezen.
 • Je draagt zorg voor het opstellen en actualiseren van het handelingsplan wat dient als onderdeel van het ontwikkelingsperspectief (OPP), zorgt voor afstemming met andere disciplines en ziet toe op de uitvoering.
 • Je behandelt/begeleidt leerlingen met sociaal emotionele onderwijsbelemmeringen (zoals faalangst, emotieregulatie, suïcide of concentratieproblematiek), heeft hierover inhoudelijk overleg met de betrokken hulpverleners, registreert en rapporteert de voortgang;
 • Je pleegt interventies, adviseert en handelt bij crisissituaties in het OPDC (of Schakelvoorziening).
 • Je adviseert en ontwikkelt beleid op het vakgebied en op het gebied van onderwijsondersteuning.
 • Je verzorgt de pedagogische begeleiding en ondersteuning van docenten van het OPDC (of Schakelvoorziening). Denk hierbij bijvoorbeeld aan advies, ondersteuning, scholingsbijeenkomsten, workshops en/of coaching en voorlichting aan ouders.

Functie eisen

Functie-eisen
 • Je hebt een WO diploma Orthopedagogiek of Pedagogiek.
 • Je bent deskundig en hebt minimaal 5-10 jaar ervaring binnen het (speciaal) onderwijs, Jeugdzorg en of Raad van Kinderbescherming.
 • Je bent 24 uur per week beschikbaar (0..6 fte).
 • Je hebt brede theoretische kennis van (de ontwikkelingen op) het vakgebied en het algemene terrein van de leerlingbegeleiding en aantoonbare gespecialiseerde kennis op het gebied van kennis van psychopathologie, psychische stoornissen en ontwikkelingspsychologie.
 
Wat neem jij verder mee? 
 • Je hebt grote affiniteit met de bijzondere leerlingenpopulatie binnen het samenwerkingsverband.
 • Je bent een generalist, enthousiast, toegankelijk, bevlogen, proactief en denkt (out of the box) mee, ook op beleidsmatig niveau. Bovendien ben je een analytisch persoon en weet je hier ook goed naar te handelen.
 • Je bent flexibel, kan goed zelfstandig werken, maar bent ook een echte teamspeler, waarbij je een prettige samenwerking vindt met ouders/verzorgers, schoolleiding, docenten en andere deskundigen. In de samenwerking neem je een adviserende houding aan.
 • Ervaring uit andere instellingen, zoals bijvoorbeeld Jeugdzorg en Raad van Kinderbescherming, is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

CAO VO

Plaats

Apeldoorn

Provincie

Gelderland

Wergever

SWV VO 2505

Plaatsingsdatum

21-01-2021

Ingangsdatum

01-03-2021

Sluitingsdatum

21-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0.6

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salarisschaal

11

Functie categorie

Orthopedagoog

Sector

Voortgezet speciaal onderwijs