Skip to content
vrijwilliger taalkas
Helpen om anderstalige leerlingen een kansrijke toekomst te bieden, dát doe jij als Vrijwilliger Taalklas. 
vrijwilliger taalkas

Functie omschrijving

Helpen om anderstalige leerlingen een kansrijke toekomst te bieden, dát doe jij als Vrijwilliger Taalklas.    
Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een goede integratie in onze samenleving is het leren van de Nederlandse taal. Wil jij iets betekenen voor onze anderstalige leerlingen? In onze taalklassen leer jij leerlingen tussen 12 en 16 jaar, die rechtstreeks uit het buitenland komen en/of die onvoldoende taalvaardig zijn, de Nederlandse taal op een dusdanige manier te beheersen dat zij in het regulier onderwijs kunnen meedraaien. Een mooie kans om als vrijwilliger je steentje bij te dragen aan de toekomst van deze jongeren.
Door middel van een-op-een-gesprekken met onze anderstalige leerlingen, help jij ze de Nederlandse taal te leren en hun spreekvaardigheid te oefenen. Ook werk je samen aan het technisch lezen. Je bent, op vrijwillige basis, één of meerdere dagen per week – behalve de woensdagen – van 9.00-14.00 uur beschikbaar om de Taalklas op ISG Arcus en/of Scholengemeenschap Lelystad (SGL) te ondersteunen.
Ervaring is niet vereist. Een sterke wil om te helpen wel.
Samen is beter
Het begeleidende team bestaat uit docenten, onderwijsassistenten en vrijwilligers die stuk voor stuk hun steentje willen bijdragen aan de toekomst van deze jongeren, net als jij. Het werk geeft veel voldoening en een uitgebreider wereldbeeld. Leerlingen kunnen namelijk niet alleen veel van óns leren, maar wij ook veel van hén.
 

 

Plaats

Lelystad

Provincie

Flevoland

Wergever

Porteum

Plaatsingsdatum

27-01-2021

Ingangsdatum

zsm

Sluitingsdatum

27-02-2021

Beschikbaarheid

parttime

FTE

0,2 - 0,4 fte

Dienstverband

Tijdelijk

Salarisschaal

geen

Functie categorie

Open vacature

Sector

Voortgezet onderwijs