Skip to content
Zijinstroom traject (september 2021)
Stichting BOOR uit Rotterdam zoekt een Zijinstroom traject (september 2021) per
Zijinstroom traject (september 2021)

Functie omschrijving

Zij-instroomtraject Primair Onderwijs

Heb jij weleens gedroomd over die mooie baan in het onderwijs, maar weet je niet hoe dat aan te pakken? Grijp dan deze kans met beide handen aan om als zij instromer bij Stichting BOOR aan de slag te gaan!
Ons verhaal
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs,
voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken.
Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting.
Wat heeft het zij-instroomtraject jou te bieden?
 • Je krijgt een aanstelling tot het einde van het twee jaar durende traject voor 0,8 wtf (32 uur) en, na een succesvolle afronding van de opleiding, een vaste aanstelling bij BOOR.
 • Je wordt ingeschaald als leerkracht in schaal L10, trede 1 met een salaris van €2.678,- bij een fulltime aanstelling. Je krijgt reiskostenvergoeding en de vakanties worden doorbetaald.
 • BOOR verzorgt de aanmelding bij Hogeschool Rotterdam en wij betalen je opleiding, je lesdag aan de PABO, de studieboeken, het assessment en de begeleiding.
 • Andere voordelen zijn: een eindejaarsuitkering, direct pensioen opbouwen, fiscale uitruilregeling voor reiskosten, en mogelijkheid tot gebruik maken van het fietsplan. We bieden je uitdaging en plezier in een nieuwe werkomgeving op een van onze BOOR scholen.
BOOR biedt naast regulier onderwijs, ook conceptonderwijs als Montessori-, Jenaplan-, Dalton en Speciaal Onderwijs aan. Een uitstekende basis voor de rest van je carrière!

Wat neem je mee?
 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Dit is overigens een harde eis.
 • Natuurlijk jouw frisse blik, dynamiek en je moet natuurlijk wel een beetje stevig in je schoenen durven staan.
 • Je bent geïnteresseerd om kinderen dingen te willen leren. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en grote algemene kennis.
 • Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en organisatorische vaardigheden hebben. Als je een klas runt, vergt dat een behoorlijke voorbereiding en moet je snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht.
 • Je bent in staat om een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren en je richt je op het ontwikkelen van de talenten van de kinderen. Ook kun je goed met anderen samenwerken, want lesgeven doe je niet alleen.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.
 • Je bent vanaf 1 september 2021 fulltime beschikbaar en je hebt in de twee jaar daarvoor niet als student aan een lerarenopleiding ingeschreven gestaan met het doel een lesbevoegdheid te halen, tenzij je jouw diploma behaald hebt.

Hoe verder?
Als jij geïnteresseerd bent in het zij-instroomtraject bij BOOR , volgt na het insturen van je motivatiebrief en CV, een eerste kennismakingsgesprek bij BOOR. Vervolgens krijg je een assessment bestaande uit een toets WISCAT (rekenen), het samenstellen van een portfolio, een criteriumgericht interview en het geven van een voorbeeldles. Na een succesvolle afronding van het assessment word je aan een school gekoppeld en start de opleiding in september 2021.

Ben jij klaar voor die droombaan? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief onder vermelding van ‘sollicitatie zij-instroom’ vóór 26 februari 2021 naar zijinstroom@stichtingboor.nl. Voor vragen bel of App je met Esmé van Leijden: 06-53267476 of Guusje Burghoorn: 06-42295687.

Aanrader:
Wij raden het iedereen aan voorafgaand aan je sollicitatie al eens mee te lopen op een school om te proeven of het onderwijs echt bij jou past! Daarnaast is het een must je alvast te oriënteren op de WISCAT. Kijk online alvast eens naar wat oefenopgaven, veel oefenen werkt!Nadere informatie en solliciteren:

Plaats

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Wergever

Stichting BOOR

Plaatsingsdatum

27-01-2021

Sluitingsdatum

26-02-2021

FTE

0,8

Salarisschaal

L10

Functie categorie

Open vacature

Sector

Basisonderwijs